Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Έτσι θα καθαρίσεις τους τοίχους ευκολα και οικολογικά!

Bookmark and Share

Ένα καθαριστικό τοίχων απόεσπεριδοειδή για όλες τις χρήσεις,κι ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα θα είναι ταεργαλεία μας, για να κάνουμε την δουλειά μας γρήγορα και αποτελεσματικά....


Για το καθαριστικό θα χρειαστούμε:


1 φλιτζάνι νερό

½ φλιτζανιού ξύδι

6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού,γκρέιπ-φρουτ ή πορτοκαλιού

Αναμειγνύω όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Ανακινώ δυνατά πριν από κάθε χρήση. Ψεκάζω ελαφρώς τις βρώμικες περιοχές του τοίχου και καθαρίζω με ένα καθαρό, βρεγμένο σφουγγάρι. Στη συνέχεια σκουπίζω με ένα βρεγμένο πανί όλη την επιφάνεια.

Ένα άλλο απολυμαντικό σκεύασμα από θυμάρι ίσως σας βοηθήσει σε πολύ βρώμικες επιφάνειες, όπως οι τοίχοι σ’ένα παιδικό δωμάτιο, εκεί όπου τα μικρά δαχτυλάκια ακουμπούν και αφήνουν μουτζούρες και μικρόβια.

Θα χρειασθούμε:

1 φλιτζάνι νερό

1φλιτζάνι ξύδι

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού.

Αναμειγνύω όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Ψεκάζω ελαφρώς και σκουπίζω με ένα βρεγμένο σφουγγάρι. Κάνω ένα τελειωτικό πέρασμα της επιφάνειας με ένα πανί βρεγμένο σε σκέτο νερό.

Χρήσιμες συμβουλές για τον καθαρισμό των τοίχων

Καθαρίζω πάντα τους τοίχους ξεκινώντας από κάτω και πηγαίνω προς το ταβάνι. Αυτή η συμβουλή μπορεί να σας φαίνετε παράξενη, αλλά υπάρχει μια καλή εξήγηση. Αν δοκιμάσω το αντίστροφο, δηλαδή από πάνω προς τα κάτω, μάλλον θα έχω την δυσάρεστη εμπειρία να δώ να σχηματίζονται πάνω στον τοίχο «αυλάκια», από σταγόνες που κυλούν προς τα κάτω και μένουν εκεί. Αυτά τα αυλάκια του καθαριστικού προϊόντος δρούν πριν προλάβω να τα καθαρίσω και είναι πολύ δύσκολο να τα ξεφορτωθώ. Το πρόβλημα αυτό ελαττώνεται αν αρχίσω να καθαρίζω από το πάτωμα προς το ταβάνι.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.