Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Sex toys: Πότε ωφελούν και πότε βλάπτουν;

Bookmark and Share

Όπως συμπέρανε μελέτη της National Academy of Surgery, στην οποία συμμετείχαν 12.000 άντρες και γυναίκες από 27 χώρες σε όλο τον
κόσμο, οι περισσότεροι από τους μισούς δεν ήταν ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή.

Οι άντρες απάντησαν ότι θα επιθυμούσαν να έχουν καλύτερη στύση και οι γυναίκες μεγαλύτερη συχνότητα οργασμών κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών επαφών.

Πως λοιπόν, μπορεί να επέλθουν αυτές οι βελτιώσεις;

Πέραν της φαρμακοθεραπείας ή ψυχοθεραπείας, κάποιες άλλες επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν ότι η χρήση σεξουαλικών βοηθημάτων (sex toys) μπορεί να βελτιώσει τη «σεξουαλική χημεία» του ζευγαριού, εφόσον φυσικά η χρήση αυτών των αντικειμένων αποσκοπεί στο να βοηθήσει και όχι να αντικαταστήσει τη σύντροφο.

Διαδικτυακή έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.000 Αμερικανίδες γυναίκες ηλικίας 18-60 ετών, έδειξε ότι 52,5% των γυναικών είχαν χρησιμοποιήσει δονητή τουλάχιστον μία φορά. Όμως, ποιο είναι το όφελος που απορρέει απ τη χρήση τέτοιων αντικειμένων;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων, (ΙΜΟΠ) μέσα από τη χρήση τους μπορεί κάποιος να μάθει περισσότερα για το σώμα και τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, κι έτσι πολύ πιο εύκολα και γρήγορα μπορεί να νιώσει ηδονή. Η αυτοπεποίθηση αυξάνεται και η σεξουαλική επίδοση βελτιώνεται.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που έχουν άγχος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής συνήθως καταφέρνουν να το ξεπεράσουν με την χρήση των ερωτικών βοηθημάτων.

Αλλά και για τους άνδρες τα οφέλη είναι σημαντικά αφού οι ειδικοί του ΙΜΟΠ τονίζουν μπορεί να αυξήσουν τη στύση, τον οργασμό και τη σεξουαλική επιθυμία των ανδρών

Συμβουλές υγείας

Ουδέν καλόν αμιγές κακού... έτσι και τα ερωτικά βοηθήματα δεν παύουν να κρύβουν κινδύνους για την υγεία.

Τραυματισμοί στα γεννετικά όργανα απ τυχόν ατέλειες στην κατασκευή τους.

Μολύνσεις από τη μη χρήση προφυλακτικού αλλά και από τη μη σωστή τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Εκδήλωση αλλεργιών στα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασµένα (latex, πλαστικό, σιλικόνη κ.ά. ή στις ουσίες των λιπαντικών).

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.