Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Όταν οι προφητείες ζωντανεύουν... (video)

Bookmark and Share

Η προφητεία είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένα ή περισσότερα μηνύματα αποκαλύπτουν ένα μελλοντικό γεγονός για εμάς...Η διαδικασία της προφητείας περιλαμβάνει κυρίως αμφίδρομη
επικοινωνία του προφήτη με την (θεία) πηγή των μηνυμάτων. Διάφορες έννοιες της προφητείας βρέθηκαν σε όλες τις θρησκείες, λατρείες κ φυσικά στην Ορθοδοξία. Σε ένα ορισμένο βαθμό μια προφητεία μπορεί να είναι μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία σε οποιαδήποτε θρησκεία ή λατρεία.

Ο όρος προφητεία έχει βρεθεί σε θρησκείες, συμπεριλαμβανομένου του Ιουδαϊσμού, του Ισλάμ και πολλές άλλες.

Ας αφήσουμε όμως τις θρησκείες, κ να εστιάσουμε την προσοχή μας σε δικούς μας αγίους της Ορθοδοξίας όπως ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Γέροντας Παίσιος, αλλά και αρχαίες προφήτισσες όπως οι Σίβυλλες, ο Άγιος Ιππόλυτος, η Αποκάλυψη του Ιωάννου, είναι μόνο ορισμένοι φωτισμένοι άνθρωποι με τη Θεία χάρη οι οποίοι κατά τους αιώνες μας μίλησαν για τα γεγονότα που έρχονται, και όπως φαίνεται αρκετές απ αυτές τις προφητείες έχουν εκπληρωθεί αλλά και εκπληρώνονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Ο Απόστολος Παύλος μας διδάσκει επίσης στην επιστολή Α Κορ. 14,22: Το δε χάρισμα της προφητείας και διδασκαλίας υπάρχει όχι δια τους απίστους, αλλά δια τους πιστούς, ώστε να προοδεύουν κ να ενισχύονται εις την πνευματικήν ζωήν.

Υπάρχουν επίσης πολλές προφητείες που σε μερικούς μεγαλο-θεολόγους φαίνονται "φευγάτες" όπως π.χ στην Αποκάλυψη του Ιωάννη στην οποία ορισμένοι παρ(ερμηνευτές) δίνουν τη δική τους εκδοχή παραποιώντας το Θεόπνευστο κείμενο σύμφωνα με τη δική τους ερμηνεία.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.