Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Από 15 Δεκεμβρίου θα εξυπηρετούνται ξανά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Bookmark and Share

Κανονικά θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από τους
συμβεβλημένους με τον Οργανισμό κλινικούς και κλινοεργαστηριακούς γιατρούς από τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, καθώς χθες τελιωσε η επίσχεση παροχής υπηρεσιών που είχε ξεκινήσει την περασμένη Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου. «Υπό το φως των πολιτικών εξελίξεων και με την πίστη ότι ο ΕΟΠΥΥ πήρε το μήνυμα ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε περαιτέρω επαγγελματική και οικονομική εξαθλίωση, δεν παρατείνουμε την κινητοποίησή μας, αναμένοντας μέχρι τέλους του έτους ο ΕΟΠΥΥ να ρυθμίσει τις οφειλές του και να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο για τις νέες συμβάσεις» αναφέρει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ).

Ωστόσο, προειδοποιεί ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσει σε κάλεσμα των γιατρών για μαζική αποχώρηση από τον Οργανισμό καθώς, όπως αναφέρει, «δεν καλύπτονται πλέον τα βασικά έξοδα λειτουργίας ιατρείων και εργαστηρίων».

Επίσης, η ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι στις 31 Δεκεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις των συμβεβλημένων γιατρών με τον Οργανισμό, με κίνδυνο από το νέο έτος τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατρική κάλυψη.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.