Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Οι καπνιστές δεν είναι καλύτεροι εραστές

Bookmark and Share


Το να ανάβεις ένα τσιγάρο δεν σε κάνει καλύτερο εραστή, σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα, Οι άνδρες που σταμάτησαν το κάπνισμα βελτίωσαν
με επιτυχία τα αποτελέσματα στις μετρήσεις που έγιναν
σε εργαστήριο για τη σεξουαλική υγεία περισσότερο από ό,τι εκείνοι που υποτροπίασαν, ενώ είχαν διακόψει το κάπνισμα. Τα ευρήματα δείχνουν ότι το κάπνισμα μπορεί να επηρεάζει τη σεξουαλική υγεία των ανδρών που θεωρούν ότι δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα στην κρεβατοκάμαρα κ όχι μόνο αυτούς με ήδη διαπιστωμένη στυτική δυσλειτουργία, λένε οι ερευνητές.

Στην έρευνα συμμετείχαν 75 άνδρες, χωρίς να αυτο-αναφερθεί στυτική δυσλειτουργία. Η ομάδα αυτή συμμετείχε σε πρόγραμμα οκτώ εβδομάδων με επιθέματα νικοτίνης, ώστε να σταματήσουν το κάπνισμα. Η στυτική τους ικανότητα μετρήθηκε αδρά με τη βοήθεια τεχνολογίας που κατέγραφε τις στύσεις κατά τη διάρκεια παρακολούθησης ενός οπτικοακουστικού ερεθίσματος. Μέχρι το τέλος της μελέτης, καταγράφηκαν 20 άνδρες που δεν είχαν «ανάψει» (ικανοποιητική στύση).

Στους άνδρες που δεν κάπνιζαν παρατηρήθηκε μια μεγαλύτερη αύξηση στην ανάπτυξη του πέους (μετρούμενη σε πλάτος όχι, σε μήκος), σε σύγκριση με τους καπνιστές. Με τη δική τους βαθμολόγηση, οι άνδρες που δεν κάπνιζαν έφθασαν επίσης στο ανώτατο επίπεδό της διέγερσης νωρίτερα, από τους καπνιστές. Ωστόσο, οι άνδρες που είχαν διακόψει το κάπνισμα δεν ανέφεραν οποιαδήποτε σεξουαλική βελτίωση. Είναι πιθανό οι βελτιώσεις που καταγράφηκαν στο εργαστήριο να χρειαστεί χρόνος για να μεταφρασθούν στις επιδόσεις της κρεβατοκάμαρας.

Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τους άνδρες να παρατηρήσουν πραγματικά το επίπεδο της διαφοράς υποκειμενικά έξω από το εργαστήριο, το οποίο εξαρτάται επίσης και από τη σχέση με τη σεξουαλική σύντροφό τους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.