Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Το πιο ήσυχο μέρος του κοσμου!

Bookmark and Share


Την φράση «η σιωπή είναι χρυσός» πρέπει να είχαν υπόψιν τους αυτοί που κατασκεύασαν το πιο ήσυχο δωμάτιο του πλανήτη στα
Orfield Laboratories στη νότια Minneapolis. Στο δωμάτιο επικρατεί τόσο πολύ ησυχία που ...

το περισσότερο που κάποιος έχει αντέξει μέσα είναι 45 λεπτά!

O θάλαμος απορροφά το 99.9 τοις εκατό του ήχου και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως το πιο ήσυχο μέρος του πλανήτη από το 2004 αν και πρέπει να σημειωθεί ότι η παρατεταμένη...
παραμονή σε αυτό μπορεί να προκαλέσει παραισθήσεις. H απόλυτη ησυχία επιτυγχάνεται από ακουστικές σφήνες από fiberglass πάχους ενός μέτρου, διπλούς τοίχους από ατσάλι και σκυρόδεμα.

Ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας, Steven Orfield, αναφέρει: «Όταν επικρατεί ησυχία τα αυτιά προσαρμόζονται. Όσο πιο ήσυχο το δωμάτιο τόσο περισσότερα ακούς. Θα ακούς την καρδιά σου να χτυπά, τους πνεύμονές σου, το στομάχι σου. Στον αντιηχητικό θάλαμο γίνεσαι ο ήχος». Και αυτό είναι μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία καθώς ο άνθρωπος μπορεί και προσανατολίζεται χρησιμοποιώντας ήχους καθώς περπατά. Στον θάλαμο, όμως, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και χάνεται η αίσθηση ισορροπίας.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί τον θάλαμο σε συνεργασία με διάφορους κατασκευαστές για τον έλεγχο της ποιότητας και της έντασης των προϊόντων τους. Για παράδειγμα, η Harley-Davidson χρησιμοποιεί το εργαστήριο για να κάνει τις ομώνυμες μηχανές της πιο ήσυχες διατηρώντας παράλληλα τον χαρακτηριστικό τους ήχο. Έναν παρόμοιο θάλαμο αλλά με νερό χρησιμοποιεί και η NASA για τους αστροναύτες της. Εκεί η NASA εξετάζει το διάστημα μέχρι το οποίο αυτοί που βρίσκονται μέσα έχουν παραισθήσεις και το πως τις αντιμετωπίζουν.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.