Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ερχονται τα αυτοκίνητα που θα «ξυπνούν» τους αφηρημένους οδηγούς

Bookmark and Share

Το πρώτα αυτοκίνητα που θα ανιχνεύουν την κίνηση ματιών και κεφαλιού και επομένως τους αφηρημένους οδηγούς ετοιμάζεται να ρίξει
στην αγορά η μεγαλύτερη
αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σε αριθμό πωλήσεων, General Motors.

Η πατέντα ανήκει στον αυστραλιανό όμιλο Seeing Machines με έδρα το Λονδίνο. Σύμφωνα με τους Financial Times, ο όμιλος υπέγραψε με την εταιρεία κατασκευής προϊόντων ασφαλείας Takata, η οποία και θα προμηθεύσει την General Motors. Στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια, έως κ 500.000 οχήματα θα φέρουν τη συγκεκριμένη συσκευή εντοπισμού.

Στόχος είναι οι συσκευές να μετρούν τις κινήσεις του κεφαλιού και να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους οδηγούς εάν δεν είναι προσηλωμένοι στον δρόμο ή εάν δεν κοιτούν τους καθρέφτες τους.

Αν και για αρκετούς αφηρημένους οδηγούς οι συγκεκριμένες συσκευές αναμένεται να αποβούν πράγματι χρήσιμες, η νέα τεχνολογία εγείρει σημαντικές ανησυχίες όσον αφορά στην προστασία της ιδιωτικότητας.

Τα ερωτήματα επικεντρώνονται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο κατασκευαστές και ασφαλιστές θα διαχειρίζονται τα δεδομένα, αν και οι συσκευές δεν θα αποθηκεύουν ούτε θα διαβιβάζουν πληροφορίες – σε αυτό το πρώτο στάδιο, τουλάχιστον.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.