Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Αλγόριθμος για γρηγορότερο internet

Bookmark and Share

Η Google κυκλοφόρησε ένα νέο αλγόριθμο συμπίεσης δεδομένων, με το όνομα Zopfli, που ελπίζει ότι θα κάνει
το Διαδίκτυο πολύ πιο γρήγορο για όλους.

Η μεταγλώττιση του Zopfli, του open-source αλγορίθμου, θα επιταχύνει τις διαδικασίες μεταφοράς δεδομένων και θα μειώσει το χρόνο φόρτωσης ιστοσελίδων συμπιέζοντας το περιεχόμενο σε μέγεθος έως και 8% μικρότερο από ότι η βιβλιοθήκη λογισμικού, zlib, σύμφωνα πάντα με δήλωση της Google στο blog της εταιρείας.

Με το όνομά του να προέρχεται από μια ελβετική συνταγή ψωμιού, ο νέος αλγόριθμος είναι μια υλοποίηση του αλγορίθμου Deflate, ο οποίος χρησιμοποιείται στα αρχεία τύπου ZIP, καθώς και στη συμπίεση αρχείων gzip.

«Η υψηλότερη πυκνότητα των δεδομένων επιτυγχάνεται με τη χρήση πιο εξαντλητικών τεχνικών συμπίεσης, τα οποία ναι μεν καθιστούν τη συμπίεση πολύ πιο αργή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν την ταχύτητα αποσυμπίεσης», δήλωσε ο Lode Vandevenne, μηχανικός λογισμικού με έδρα τη Ζυρίχη.

«Το μικρότερο μέγεθος του συμπιεσμένου αρχείου επιτρέπει την καλύτερη εκμετάλλευση του χώρου, ταχύτερη μετάδοση δεδομένων, καθώς και χαμηλότερα latencies (χρονοκαθυστέρηση) στη φόρτωση ιστοσελίδων», είπε, προσθέτοντας ότι οι χρήστες κινητών θα επωφεληθούν από τη συμπίεση, αφού θα καταναλώνουν μικρότερο μέγεθος δεδομένων, ενώ θα μειωθεί και η χρήση της μπαταρίας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.