Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ποια αλκοολούχα να επιλέξετε αν κάνετε δίαιτα

Bookmark and Share

Η αυτοσυγκράτηση και η πειθαρχεία αποτελούν αρετές απαραίτητες για την επιτυχία μιας δίαιτας, ωστόσο δεν χρειάζεται η διαδικασία αυτή να σας στερεί ευχάριστες στιγμές.Οι δίαιτες πολλές φορές
μάς κρατούν μακριά από κοινωνικές εκδηλώσεις, από ένα γεύμα
με φίλους έως ένα ξέφρενο πάρτι. Επιλέγοντας σοφά το ποτό σας θα αποφύγετε περιττές θερμίδες κ αρνητικές επιδράσεις στον οργανισμό σας, χωρίς να χρειαστεί να μείνετε κλεισμένοι στο σπίτι το σαββατόβραδο!

Το παρακάτω βίντεο της δημοφιλούς σειράς Picture Fit παρουσιάζει ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για εσάς που θέλετε να πιείτε ένα ποτό χωρίς να χαλάσετε τη δίαιτά σας.

Αρχικά, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το αλκοόλ παρέχει θερμίδες και μάλιστα «κενές», δηλαδή θερμίδες που ο οργανισμός μας δεν μπορεί να αξιοποιήσει ποιοτικά για την παραγωγή ενέργειας. Παράλληλα, το αλκοόλ επιδρά στη διαδικασία του μεταβολισμού, επηρεάζοντας το ρυθμό αποθήκευσης της ενέργειας στο σώμα.

Ξεκινώντας από τη μπύρα, εάν αυτό είναι το αλκοολούχο ποτό που προτιμάτε, καλύτερα να επιλέξετε μια «ξανθιά» αντί για μια «μαύρη», καθώς η πρώτη παρέχει λιγότερες θερμίδες. Αρκετές θερμίδες παρέχει επίσης και ο μηλίτης.

Όσον αφορά τα κοκτέιλ, η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη λόγω των δεκάδων διαφορετικών πιθανών συνδυασμών ποτών και άλλων συστατικών. Ο γενικός κανόνας είναι να αποφύγετε όσο γίνεται την πρόσθετη ζάχαρη, όπως αυτή που προέρχεται από χυμούς, λικέρ και σιρόπια. Προτιμήστε γενικώς κοκτέιλ με λίγα υλικά, κυρίως το λάιμ ή φρούτα με ελάχιστες θερμίδες.

Αν και το κρασί δεν αναφέρεται στο βίντεο, είναι σίγουρα μια καλή και υγιεινή επιλογή, με λίγες θερμίδες και σημαντικά οφέλη για την καρδιά.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.