Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Δείτε τι τρώνε οι Ιάπωνες και ζουν μέχρι τα 100

Bookmark and Share

Στην υγιεινή διατροφή που κάνουν, οφείλεται το μεγάλο προσδόκιμο ζωής των Ιαπώνων, τονίζει νέα πανεπιστημιακή μελέτη.Οι Ιάπωνες καταφέρνουν να έχουν έναν από τους χαμηλότερους δείκτες
θνησιμότητας στον κόσμο, τρώγοντας πολλούς, αλλά συγκεκριμένους, υδατάνθρακες, λαχανικά, φρούτα, ψάρια και κρέας.

Διαμορφώνουν έτσι μια διατροφή με λίγα κορεσμένα λιπαρά, ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα και πολλούς υδατάνθρακες που προέρχονται όμως μόνο από το ρύζι και τα λαχανικά.

Το ότι η Ιαπωνία ακολουθούν τη συγκεκριμένη διατροφή που έριξε κατά πολύ το δείκτη θνησιμότητας δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Πριν 11 χρόνια, το 2015, η ιαπωνική κυβέρνηση παρουσίασε έναν συνιστώμενο οδηγό διατροφής. Μια δεκαετία αργότερα το Εθνικό Κέντρο για την Παγκόσμια Υγεία και Ιατρική στο Τόκιο, μελέτησε το κατά πόσο ο εν λόγω οδηγός διατροφής επηρέασε το δείκτη θνησιμότητας.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τη διατροφή και τον τρόπο ζωής 36.500 ανδρών και 43.000 γυναικών μεταξύ 45 και 75 ετών, οι οποίοι δεν είχαν ιστορικό καρκίνου, εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακών παθήσεων ή χρόνιων παθήσεων του ήπατος. Οι συμμετέχοντες παρακολουθούνταν επί 15 χρόνια.

Τι διαπιστώθηκε; Οτι όσοι ακολουθούσαν τον οδηγό διατροφής είχαν 15% χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας και εμφάνιζαν λιγότερες πιθανότητες ανάπτυξης αγγειακών και εγκεφαλικών νόσων.

Η μελέτη κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: «Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η ισορροπημένη κατανάλωση ενέργειας, δημητριακών λαχανικών, φρούτων, κρέατος, ψαριού, αβγών, προϊόντων σόγιας, γαλακτοκομικών, ζάχαρης κ αλκοόλ, μπορούν να συμβάλλουν στη μακροζωία μειώνοντας τον κίνδυνο θανάτου κυρίως από καρδιαγγειακά νοσήματα».

Επιστήμονας ειδικός στα καρδιαγγειακά νοσήματα σχολιάζοντας τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας τόνισε ότι «μπορούμε να μάθουμε πολλά από τους Ιάπωνες για το πώς να είμαστε υγιείς. Κυρίως ότι αν επιθυμούμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να τρώμε ''πραγματικό φαγητό'' και να ασκούμαστε». Πρόσθεσε, ακόμη, ότι τα καλά ποιοτικά τρόφιμα και τα τρόφιμα με χαμηλά κορεσμένα λίπη, είναι σημαντικοί παράγοντες.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.