Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Το τρώτε κάθε μέρα και αυξάνει την κατάθλιψή σας χωρίς να το ξέρετε

Bookmark and Share

Θα μπορούσε μια διατροφή πλούσια σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες να αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση;Νέα έρευνα που δημοσιεύεται
στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition δείχνει ότι οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες προκαλούν μια ορμονική αντίδραση στο σώμα που χαμηλώνει το σάκχαρο του αίματος. Αυτό, δυνητικά επηρεάζει την κόπωση, τν ψυχική διάθεση ή έχει και οδηγεί στην εκδήλωση άλλων συμπτωμάτων της κατάθλιψης.

Δεδομένου ότι η κατανάλωση υδατανθράκων αυξάνει συνήθως τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε διάφορα επίπεδα ανάλογα με το άτομο, οι πιο επεξεργασμένοι υδατάνθρακες είναι εκείνοι που φτάνουν τον γλυκαιμικό δείκτη περισσότερο από άλλες τροφές.

Στη συγκεκριμένη μελέτη, οι ερευνητές αξιολόγησαν δεδομένα που είχαν συλλεχθεί μεταξύ του 1994 και του 1998 από την μεγάλη έρευνα Women's Health Initiative Observational Study που είχε γίνει στις ΗΠΑ. Τα δεδομένα αυτά προέκυπταν από 70.000 γυναίκες που συμμετείχαν σε εκείνη την μελέτη.

Αντίθετα με τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, διαπιστώθηκε ότι οι φυτικές ίνες, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο της κατάθλιψης.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες, ωστόσο επισημαίνουν ότι ορισμένες διατροφικές αλλαγές θα μπορούσαν δυνητικά να βοηθήσουν στη θεραπεία της κατάθλιψης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.