Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Πως θα απαλλαγείτε από τη κακή σας διάθεση;

Bookmark and Share


Διανύουμε μια πολύ δύσκολη εποχή που η οικονομική κρίση έχει επισκιάσει τα πάντα. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε προβλήματα με
τα οικονομικά μας, με την εργασία μας, με τον/την σύντροφο μας, με τα παιδιά μας κ.τ.λ. Το σίγουρο είναι πως
βιώνουμε μία πολύ κακή περίοδο. Μπορούμε όμως να ανατρέψουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση; Πώς μπορούμε να βγούμε από το αρνητικό αυτό κλίμα και να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας;
Ακολουθούν έξι τρόποι που εάν τους εφαρμόσετε στην πράξη, θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα σωματικά, αλλά και ψυχικά.

• Ασχοληθείτε με τα σπορ και βρείτε κάποιο που να σας ενθουσιάζει πραγματικά: Έχει αποδειχθεί ότι ο αθλητισμός αυξάνει την παραγωγή των ενδορφινών (ορμονών της ευτυχίας) και η διάθεσή μας βελτιώνεται σημαντικά. Ο αθλητισμός επίσης μειώνει την επιθετικότητα μεταξύ των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, η ενασχόληση με τα σπορ κάνει το σώμα πιο όμορφο και βελτιώνει την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό μας.

• Δώστε βάση στο καλό ύπνο: Ένας καλός ύπνος (7 με 8 ώρες καθημερινά) προσφέρει υγεία σωματική και διανοητική, μας γεμίζει ενέργεια και μας ομορφαίνει. Ο καλός ύπνος βελτιώνει επίσης τη ψυχολογική μας διάθεση, αφού βοηθά στο να χαλαρώσουμε, οπότε και να αποβάλουμε το στρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αντίθετα η έλλειψη ύπνου επηρεάζει σημαντικά τον τρόπο που αισθανόμαστε.

• Τρώτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά: Τρώγοντας τουλάχιστον τρεις μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα, κρατάτε την καρδιά σας υγιή. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν πολλές βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και φυτικές ίνες. Περιέχουν χαμηλά λιπαρά και θερμίδες κι έτσι είναι εξαιρετικά ως σνακ, αλλά και ως συνοδευτικά σε κάθε γεύμα.

• Καταναλώστε σοκολάτα: Σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική μελέτη οι πάσχοντες από ψυχικές διαταραχές καταναλώνουν περισσότερη σοκολάτα, σε σχέση με εκείνους που δεν αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα. Φροντίστε μόνο να μην το παρακάνετε, δύο μπάρες σοκολάτας την ημέρα είναι αρκετές για να αλλάξουν την διάθεσή σας.

• Κάντε γιόγκα: Η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει το νευρικό σας σύστημα και να σας απαλλάξει από την αρνητική διάθεση. Ένα από τα γρηγορότερα αλλά και σημαντικότερα αποτελέσματα της εξάσκησης στη γιόγκα είναι η μείωση της έντασης και του άγχους

• Συναντηθείτε με τους φίλους σας: Η έντονη κοινωνική δραστηριότητα μπορεί να αποβάλει από το μυαλό σας τις αρνητικές σκέψεις και να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα. Έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που έχουν επαρκείς κοινωνικές επαφές είναι ευκολότερο να αντιμετωπίσουν κάποια «δύσκολα» θέματα, με κυρίαρχο στοιχείο το διάλογο και την επικοινωνία.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.