Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Τα αναψυκτικά επιβαρύνουν τη λειτουργία της μνήμης

Bookmark and Share

Μπορεί να σας αρέσει η γεύση τους, να σας βοηθούν στη χώνεψη, ή να σας ξεδιψούν μια ζεστή ημέρα, ωστόσο ολοένα και περισσότερες έρευνες τονίζουν ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων
αναψυκτικών μπορεί να ευθύνεται για αρκετά προβλήματα υγείας.

Η ρίζα του «κακού» φυσικά, κρύβεται στη ζάχαρη που περιέχουν.

Σύμφωνα με μια έρευνα από μια ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, τα ζαχαρούχα αναψυκτικά μπορεί να ευθύνονται για την εμφάνιση προβλημάτων μνήμης.

Οι ερευνητές διεξήγαν πειράματα σε ποντίκια, προκειμένου να εξετάσουν πώς θα επηρεαζόταν η υγεία των ενήλικων και νεαρών ποντικιών που κατανάλωναν ζαχαρούχα αναψυκτικά για ένα μήνα.

Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, τα ποντίκια κλήθηκαν να ολοκληρώσουν διάφορα τεστ, με τα οποία οι ερευνητές μπορούσαν να αξιολογήσουν τη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη τους.

Διαπίστωσαν ότι τα ενήλικα ποντίκια δεν εμφάνισαν κανένα πρόβλημα, αλλά τα νεαρά ποντίκια παρουσίασαν προβλήματα μνήμης και δυσκολία στη μάθηση.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Time, η έρευνα βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο και οι ερευνητές σκοπεύουν να εξερευνήσουν περαιτέρω κατά πόσο τα αναψυκτικά μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου, την περιοχή του εγκεφάλου που εμπλέκεται στη μνήμη και την ικανότητα μάθησης.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.