Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Φάε ένα παγωτό! Κάνει καλό στον μεταβολισμό

Bookmark and Share


Ο δροσερός πειρασμός του καλοκαιριού είναι αναμφισβήτητα το παγωτό. Δες πως θα το επιλέξεις για να μην νιώθεις ενοχές.Και τώρα θέλεις ένα παγωτό, έτσι δεν είναι; Το τραβάει η όρεξή σου. Οι ενοχές όμως...

έρχονται και σε ξενερώνουν. Σου τριβελίζουν το κεφάλι. Σκέφτεσαι τις θερμίδες κ αντιστέκεσαι... Άντε καλέ! Κάνε αυτό που θέλεις. Απόλαυσέ το... Καλό θα σου κάνει τελικά!

Μήπως είναι παρεξηγημένο;


"Η θρεπτική αξία του παγωτού είναι υψηλή, διότι προσφέρει λιποδιαλυτές βιταμίνες (A, D), βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο καθώς και ασβέστιο. Λόγω αυτών των ιδιοτήτων, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, το μεταβολισμό, την πνευματική διαύγεια, τη λειτουργία της όρασης και την υγεία των οστών".

Με λίγα λόγια, αν δεν το παρακάνεις, θα δώσεις στον οργανισμό σου εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που θα βοηθήσουν τον μεταβολισμό σου να λειτουργεί καλύτερα και άρα να καις θερμίδες. Επιπλέον, οι πρωτεΐνες που περιέχονται στο παγωτό είναι υψηλής βιολογικής αξίας, δηλαδή περιέχουν απαραίτητα αμινοξέα που ο οργανισμός δεν μπορεί να τα συνθέσει και πρέπει να τα προσλαμβάνει μέσω της τροφής. Τέλος, ένα παγωτό, μέσω των υδατανθράκων που περιέχει, μπορεί να σου δώσει και την απαραίτητη ενέργεια για "ξέφρενες" καλοκαιρινές διακοπές.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.