Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Πώς θα τα βγάλουμε πέρα με το κρύο;

Bookmark and Share

Κατ' αρχήν το σημαντικό για να αντιμετωπίσουμε το κρύο είναι να έχουμε έναν γερό και “ετοιμοπόλεμο” οργανισμό. Για να γίνει αυτό πρέπει να ενισχύσουμε
την άμυνα μας. Ο πιο απλός και εύκολος τρόπος είναι το φαγητό. Τις ημέρες του κρύου πρέπει να τρώμε σχεδόν κάθε 3 ώρες, μικρά γεύματα, ο οργανισμός μας να κάνει καύσεις κ να λειτουργεί σε πιο υψηλούς ρυθμούς. Οι θερμίδες από το φαγητό είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος για να αντιμετωπίσουμε το κρύο.

Οι ζεστές σούπες είναι μια πολύ καλή λύση. Είναι εύγευστες, είναι εύληπτες, είναι ελαφριές για το στομάχι και το σημαντικότερο μας δίνουν τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να αντεπεξέλθουμε, αφού έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και είναι πλούσιες σε βιταμίνες Β και C καθώς και σε ανόργανα στοιχεία όπως το ασβέστιο το μαγνήσιο ο σίδηρος το κάλιο κ.ά

Το σκόρδο, επίσης είναι ένα δυνατό όπλο στην φαρέτρα μας κατά των ιώσεων και του κρυολογήματος. Όπως και τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε (ελιές ελαιόλαδο, ξηροί καρποί) που είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μας προστατεύουν από το κρυολόγημα. Η βιταμίνη C (πορτοκάλια, ακτινίδια, γκρέιπ φρουτ) μας βοηθά τα μάλα να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας. Γενικά πάντως τα μανιτάρια, το μπρόκολο, οι ξηροί καρποί και οι φακές είναι ιδανικά για το κρύο αφού και θερμίδες μας δίνουν αλλά και πολλά στοιχεία που μας βοηθούν στην αντιμετώπιση του.

Τι πρέπει να κάνουμε όταν είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε έξω και να αντιμετωπίσουμε το ψύχος; Οι συμβουλές είναι χρήσιμες και απλές.

- Είτε πρέπει να εργαστούμε έξω στο κρύο, είτε πρέπει να βγούμε απλά, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε σκούφο ή ένα ζεστό καπέλο. Η θερμότητα του σώματος μας χάνεται από το κεφάλι. Οπότε για να μείνουμε ζεστοί πρέπει να το διατηρήσουμε ζεστό.

- Φοράμε πάντα γάντια στα χέρια μας και προστατευτικά μύτης και αυτιών, έστω να τυλίγουμε το κασκόλ μας γύρω τους γιατί είναι πολύ ευαίσθητα όργανα στις χαμηλές θερμοκρασίες.

- Οι Σοβιετικοί στρατιώτες στον Β παγκόσμιο πόλεμο, μαθημένοι στο κρύο είχαν φτιάξει τις στολές τους που τις αποτελούσαν πολλά λεπτότερα ρούχα το ένα πάνω από το άλλο , παρά ένα βαρύ. Αυτό δημιουργεί στρώματα που δεν επιτρέπουν στην θερμότητα να βγει από το σώμα μας.

- Προσοχή είναι πολύ σημαντικό τα ρούχα μας να είναι στεγνά. Αν βραχούν, το κρύο κάνει την κατάσταση πολύ δύσκολη και κινδυνεύουμε να αρρωστήσουμε. Άμεση αλλαγή όσων ρούχων βράχηκαν.

- Οι πάσχοντες από καρδιαγγειακά νοσήματα καλό θα είναι να παραμείνουν μέχρι να περάσει το ψύχος σε χώρους ζεστούς και να μην εκτίθενται έξω.

- Προσοχή που πατάτε. Να αποφεύγετε τον πάγο και γενικά τις ολισθηρές επιφάνειες και να προσέχετε πάντα τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους.

- Προσπαθήστε πάντα να διατηρείται το σώμα σας ζεστό και αμέσως μόλις νιώσετε συμπτώματα υποθερμίας μπείτε κάπου ζεστά.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.