Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Οι σεξουαλικές σκέψεις ακονίζουν το μυαλό!

Bookmark and Share

Ίσως ανήκετε σε αυτούς που καταπιέζουν τη σεξουαλικότητά τους για να μην τους κακοχαρακτηρίσουν. Ίσως και όχι και στην
περίπτωση αυτή πολύ καλά κάνετε!
Η σεξουαλικότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης κ μάλιστα
ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι πονηρές σκέψεις δρουν ευεργετικά για τον ψυχισμό μας αλλά και τη λειτουργία του εγκεφάλου μας!
Ο Ed Cooke, αυθεντία στην απομνημόνευση, υποστηρίζει ένθερμα ότι οι βίαιες ή απρεπείς για κάποιους σκέψεις είναι πιο αξιομνημόνευτες κι έτσι μπορούν να συνδεθούν και με άλλες, χρήσιμες ή μη, πληροφορίες που θέλουμε να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας.

«Οι ζωηρές, γεμάτες νόημα εμπειρίες είναι αναμφίβολα αξέχαστες, ενώ δε συμβαίνει το ίδιο με τις βαρετές εμπειρίες», δήλωσε ο Cooke στη MailOnline, συμπληρώνοντας πως οι σεξουαλικές σκέψεις προκαλούν έντονα συναισθήματα κι έτσι είναι βέβαιο πως μας τραβούν το ενδιαφέρον.
Ο βασικός κανόνας που υποστηρίζει ο Cooke είναι πως «ό,τι θα τραβούσε την προσοχή μας καθώς περπατάμε στο δρόμο θα τραβήξει και την προσοχή μας όταν αναζητούμε μια ανάμνηση».

«Η γύμνια και κάθε έννοια-ταμπού, οι τρομερά ελκυστικοί άνθρωποι και όλα όσα μας ιντριγκάρουν είναι σίγουρα πράγματα που μας τραβούν την προσοχή», σύμφωνα με τον Cooke. Έτσι, οι αναμνήσεις που σχετίζονται με τις ιδέες αυτές θα μας συνοδεύουν για πάντα.
Η τεχνική αυτή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη. Ο λυρικός ποιητής Σιμωνίδης, ο οποίος έζησε μεταξύ 556 και 468 π.Χ., ήταν ο πρώτος που διαπίστωσε ότι μετατρέποντας πληροφορίες σε αλληλουχίες αξιομνημόνευτων εικόνων μπορούμε να τις θυμόμαστε καλύτερα. 







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.