Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Αυτές είναι οι 6 δυναμωτικές τροφές για άνδρες!

Bookmark and Share

Ψάχνετε τις καλύτερες τροφές για ενίσχυση της μυϊκής σας μάζας, να σας δώσουν ενέργεια, και να ενδυναμώσουν την υγεία σας;Τα τρόφιμα αυτά είναι
νόστιμα, εύκολο να βρεθούν και θα πρέπει να αποτελούν μέρος της καθημερινής σας διατροφής. Να βεβαιωθείτε ότι η επόμενη λίστα σας για ψώνια περιλαμβάνει αυτές τις έξι καλύτερες δυναμωτικές τροφές για τους άνδρες.




1. Σπόροι κολοκύθας

Οι σπόροι κολοκύθας αποτελούν μια καλή πηγή ψευδαργύρου, που είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για την ανδρική υγεία. Ο ψευδάργυρος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύει την όραση και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανδρική σεξουαλική υγεία. Ο ψευδάργυρος έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη και μια ανεπάρκεια σε ψευδάργυρο μπορεί να οδηγήσει σε αρσενική στειρότητα. Προσλαμβάνοντας αφθονία ζωτικών θρεπτικών συστατικών απ πηγές τροφίμων όπως οι σπόροι κολοκύθας μπορείτε να βοηθήσετε τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματός σας, προστατεύοντας παράλληλα τον προστάτη και τη γονιμότητα σας.

Πώς να τους φάτε: Οι σπόροι κολοκύθας είναι ιδανικοί για θαυμάσια τραγανά σνακ που μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν τα λιγότερο υγιεινά πατατάκια. Οι ψητοί σπόροι κολοκύθας συνδυάζονται με αλάτι, πιπέρι, κανέλλα, ή οποιοδήποτε άλλο μπαχαρικό που έχετε στη διάθεσή σας για ένα αλμυρό ή γλυκό σνακ.


2. Βοδινό κρέας

Το βοδινό κρέας είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου, το οποίο βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου σε όλο το σώμα και αποτρέπει το αίσθημα κόπωσης. Υπάρχει άλλο ένα πολύ σημαντικό συστατικό που βρέθηκε στο βοδινό κρέας : το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA). Το Συζευγμένο λινολεϊκό οξύ ή CLA, είναι ένα πολυακόρεστο λιπαρό οξύ που βρίσκεται στα ζωικά τρόφιμα από αγελάδες, κατσίκες και πρόβατα. Μελέτες έχουν δείξει ότι το CLA έχει αντι-παχυντικές ιδιότητες και ότι μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια λίπους κ αύξηση της μυϊκής μάζας σε ανθρώπους.

Πώς να το φάτε: Δεν χρειάζεται πραγματικά να σας δώσω οδηγίες σε αυτό το σημείο. Επιλέξτε το πιο ζουμερό, το πιο νόστιμο κομμάτι μπριζόλας από την τοπική αγορά, και μαγειρέψτε το χρησιμοποιώντας τη μέθοδο που προτιμάτε.


Απολαύστε.

3. Ντομάτες

Η χρωστική ουσία που δίνει στις ντομάτες τη χαρακτηριστική ρόδινο-κόκκινη απόχρωση τους είναι ένα ισχυρό καροτενοειδές, γνωστό ως λυκοπένιο. Το λυκοπένιο δρα ως αντιοξειδωτικό στο σώμα σας, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να οδηγήσουν στη γήρανση, σε ασθένεια και καταστροφή των κυττάρων. Το λυκοπένιο ιδίως έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη στους άνδρες, καθιστώντας τις ντομάτες ένα ισχυρό τρόφιμο για την προστασία της υγείας σας.

Πώς να τις φάτε: Το λυκοπένιο στις ντομάτες απορροφάται πιο εύκολα όταν είναι μαγειρεμένες, έτσι η σπιτική σάλτσα ντομάτα είναι στην πραγματικότητα μια υγιεινή επιλογή! Προσθέστε επιπλέον ντομάτες στην πίτσα σας ή μαγειρέψτε ένα νόστιμο ψητό κοτόπουλο με σπανάκι και έξτρα ντομάτες για δείπνο.



4. Καρύδια

Τα καρύδια είναι κάτι παραπάνω από ένα τραγανό σνακ, είναι μια σούπερ θρεπτική τροφή που προσφέρει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Το σελήνιο, το μαγνήσιο και η βιταμίνη Ε που βρέθηκαν στα καρύδια μπορούν να προστατεύσουν την υγεία του προστάτη. Επιπλέον τα καρύδια αποτελούν μια εξαιρετική φυτική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που προστατεύουν την καρδιά.

Πώς να τα φάτε: Τα καρύδια αποτελούν ένα εξαιρετικό τραγανό σνακ για ανάμεσα στα γεύματα. Προσθέστε τα στο αλεύρι βρώμης, στα δημητριακά, στις σαλάτες, ή στη συνταγή σας για smoothie. Προσέξτε το μέγεθος της μερίδας σας, γιατί αν και τα καρύδια είναι ένα θρεπτικό-πυκνό και θερμιδικό-πυκνό τρόφιμο, δεν πρέπει να το παρακάνετε αφού μπορούν να σαμποτάρουν τη διατροφή σας. Μια απλή μερίδα καρυδιών αποδίδει 196 θερμίδες και είναι περίπου 12-14 μισά ή περίπου ¼ φλιτζανιού.



5. Σολομός

Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι, μια εξαιρετική πηγή προστατευτικών για την καρδιά ωμέγα-3 απαραίτητων λιπαρών οξέων και υψηλής ποιότητας πρωτεϊνών για την οικοδόμηση και την ανάκτηση των μυών. Οι πρωτεΐνες παρέχουν τα βασικά δομικά στοιχεία για την ανάπτυξη των ιστών και μπορούν να βοηθήσουν να νικήσετε την κούραση. Ο σολομός είναι επίσης μια από τις λίγες τροφικές πηγές βιταμίνης D, απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και μπορεί να βοηθήσει να αποτραπεί η κατάθλιψη και άλλες διαταραχές της διάθεσης. Ψάξτε για άγριο σολομό, ο οποίος είναι υψηλότερος σε κάλιο, ψευδάργυρο, και σίδηρο και χαμηλότερος σε μολυσματικούς παράγοντες σε σχέση με τον σολομό εκτροφής.

Πώς να το φάτε: Δοκιμάστε ψητό σολομό με σαλάτα ή καπνιστό σολομό στο σάντουιτς σας.



6. Ρίζα Maca

Αν δεν έχετε ακούσει τη ρίζα Maca, χάνετε μία από τις πιο ισχυρές και δυναμωτικές τροφές της φύσης. Η ρίζα Maca είναι η ρίζα ενός περουβιανού λαχανικού που έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια για αύξηση της αντοχής, της δύναμης, της ενέργειας και της αρρενωπότητας. Έχει αναφερθεί ότι οι πολεμιστές Ίνκας κατανάλωναν Maca πριν τις μάχες για να τους δώσει δύναμη και ενέργεια ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι είναι ένας αποτελεσματικός ενισχυτής της γονιμότητας. Η σκόνη της ρίζας Maca είναι διαθέσιμη στα περισσότερα βιολογικά καταστήματα και μπορείτε να τη βρείτε ακόμα και στο τμήμα φυσικών τροφίμων της τοπικής αγοράς σας.

Πώς να τη φάτε: Η σκόνη της ρίζας Maca έχει γεύση καρυδιού. Μπορείτε να φτιάξετε ένα αναζωογονητικό smoothie προσθέτοντας μια κουταλιά σκόνης ρίζας Maca και συνδυάζοντας ακόμα ξηρούς καρπούς, μια μπανάνα, και σκόνη κακάο στο μπλέντερ με λίγο πάγο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.