Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Οι 7 superfoods που δίνουν ενέργεια χωρίς θερμίδες

Bookmark and Share

Αντί να πιείτε ένα ακόμη φλιτζάνι καφέ για να αποκτήσετε ενέργεια, δοκιμάστε αυτά τα 7 superfoods που σας δίνουν ενέργεια χωρίς θερμίδες. Είναι ιδανικά εάν βρίσκεστε
σε περίοδο δίαιτας ή θέλετε να αδυνατίσετε και θα πάρετε όλα τα οφέλη που υπόσχονται.

Η έλλειψη ενέργειας μπορεί να επηρεάσει τις καθημερινές σας δραστηριότητες κ να σας κάνει λιγότερο παραγωγικούς. Η διατροφή σίγουρα παίζει ρόλο στην ενέργειά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα superfoods που σας προτείνουμε περιέχουν θρεπτικά συστατικά που αυξάνουν τα ενεργειακά σας επίπεδα κ διατηρούν τη συγκέντρωσή σας όλη μέρα, χωρίς να σας επιβαρύνουν με θερμίδες.

1 Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο γνωστά superfoods, επειδή περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής. Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη, που αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, χωρίς θερμίδες. Ωστόσο, περιέχει και μια ένωση που ονομάζεται L-θεανίνη. Η L-θεανίνη μπορεί να μετριάσει τις επιδράσεις της καφεΐνης, όπως το στρες και τη νευρικότητα, και να προσφέρει μια ομαλότερη ώθηση της ενέργειας. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο συνδυασμός καφεΐνης και L-θεανίνης στο πράσινο τσάι μπορεί να αυξήσει τη συγκέντρωση και την εγρήγορση.

Επιπλέον, το πράσινο τσάι μπορεί να σας δώσει περισσότερη ενέργεια κατά την άσκηση, επειδή μειώνει την κόπωση αυξάνοντας την κατανομή του λίπους και απελευθερώνοντας την ορμόνη νορεπινεφρίνη.

2 Σπόροι Chia

Αυτοί οι μικροί σπόροι μπορούν να σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε σε μία μόνο κουταλιά: μια κουταλιά της σούπας περιέχει 69 θερμίδες, συν 5,5 γραμμάρια φυτικών ινών. Οι σπόροι chia είναι το τέλειο superfood: είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, Ω-3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο και αντιοξειδωτικά. Επίσης, είναι καλή πηγή μαγνησίου, σιδήρου και καλίου. Μάλιστα οι οι γυμναστές συστήνουν σε όσους αθλούνται σπόρους chia για αύξηση της αντοχής και της απόδοσης.

3 Λιναρόσπορος

Μόλις μία κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο περιέχει 55 θερμίδες, 3 γραμμάρια φυτικών ινών και 4 γραμμάρια καλών λιπαρών, δίνοντάς σας ενέργεια χωρίς πολλές θερμίδες. Αποτελεί μια φυσική εναλλακτική για την απώλεια βάρους, δρα ως αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό, αποτοξινωτικό και αντιαλλεργικό. Βελτιώνει το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα, συμβάλλει στην πρόληψη νόσων όπως ο καρκίνος, η αρθρίτιδα, τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης κ.α.

4 Kale

Φαίνεται πως το kale ήρθε για να μείνει στη διατροφή μας για ένα καλό λόγο: Ένα φλιτζάνι ωμού ψιλοκομμένου kale περιέχει 33 θερμίδες, 2 γραμμάρια πρωτεΐνης, 1 γραμμάριο φυτικές ίνες. Είναι ένα από τα superfoods με τη μεγαλύτερη θρεπτική πυκνότητα και, όπως άλλα φυλλώδη λαχανικά, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Περιέχει 5 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το σπανάκι καθώς και αρκετό σίδηρο, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο. Όλα αυτά ενισχύουν την ενέργειά σας χωρίς να πάρετε έξτρα θερμίδες.

5 Goji berries

Αυτά τα μούρα περιέχουν σχεδόν όλα τα αμινοξέα, τα οποία τα καθιστούν μια εκπληκτική πηγή πρωτεΐνης και τα απόλυτα superfoods. Μία χούφτα σας δίνουν 3 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόνο 23 θερμίδες. Τα γκότζι μπέρι, γνωστά για τις σπάνιες αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, στην Ασία τα αποκαλούν «κόκκινα διαμάντια» και έχουν δίκιο. Σύμφωνα με έρευνες τα Goji berries, μεταξύ άλλων, έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες, προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα, μειώνουν τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια, βοηθούν στην απώλεια βάρους, αυξάνουν την καύση του λίπους.

6 Κακάο

Το κακάο (cocao power) περιέχει θεοβρωμίνη, ένα ήπιο διεγερτικό που μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της καύσης λίπους. Επίσης, αυξάνει την ευχαρίστηση και τη χαλάρωση ενισχύοντας την σεροτονίνη, την ορμόνη που μας κάνει να νιώθουμε καλά. Μελέτες υποδεικνύουν ότι μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη και να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Μόλις μία κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη παρέχει 3-9% τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη σιδήρου, μαγγανίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου, χαρίζοντάς σας την ενέργεια που χρειάζεστε!

7 Κανέλα

Αυτό το μπαχαρικό προέρχεται από τον φλοιό του δέντρου της κανέλας και είναι φουλ στα αντιοξειδωτικά, που χαρίζουν ενέργεια και συμβάλλουν στην αντιγήρανση. Ένα κουταλάκι κανέλας την ημέρα σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τις λιγούρες και την ξαφνική πείνα (επιβραδύνει την πέψη) διατηρώντας σταθερά τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι μπορεί να μειώσει την LDL (κακή χοληστερόλη) ενώ βοηθά στην καύση λίπους και κυρίως του τοπικού λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.