Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019

Πόσο αποτελεσματικά είναι τα προϊόντα μεγέθυνσης του πέους

Bookmark and Share

Πολλοί άνδρες μπαίνουν στον πειρασμό να δοκιμάσουν κάποιο προϊόν που υπόσχεται να αυξήσει το μέγεθος του πέους. Τι πρέπει όμως στα αλήθεια να περιμένει κανείς από τα χάπια, τις αντλίες, τις ασκήσεις και
τα χειρουργεία που υπόσχονται να ενισχύσουν τον ανδρισμό;

Οι σχετικές διαφημίσεις πλέον είναι παντού και υπάρχει πληθώρα διαθέσιμων προϊόντων που ισχυρίζονται ότι αυξάνουν τόσο το μήκος όσο κ την περιφέρεια του πέους.

Υπάρχει όμως ελλιπής επιστημονική υποστήριξη για μη χειρουργικές μεθόδους μεγέθυνσης του πέους, ενώ οι ευυπόληπτοι ιατρικοί οργανισμοί δεν ενστερνίζονται τη διεξαγωγή χειρουργείου μεγέθυνσης του πέους καθαρά για λόγους αισθητικής.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι οι περισσότερες από τις τεχνικές μεγέθυνσης που διαφημίζονται είναι αναποτελεσματικές και μπορεί να τραυματίσουν το πέος. Καλούν μάλιστα τους άνδρες να σκεφτούν πολύ σοβαρά πριν τις χρησιμοποιήσουν.

Το ερώτημα σχετικά με το ποιό μέγεθος πέους είναι φυσιολογικό και ποιό όχι, ταλανίζει πολλούς άνδρες. Ο φόβος ότι το πέος φαίνεται ή είναι πολύ μικρό και δεν ικανοποιεί τη σύντροφο κατά τη σεξουαλική πράξη είναι συχνό. Οι μελέτες όμως δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνδρες που νομίζουν ότι έχουν μικρό πέος έχουν στην πραγματικότητα φυσιολογικό. Πολλοί είναι οι άνδρες που έχουν μια υπερβολική ιδέα σχετικά με το ποιό μέγεθος πέους θεωρείται φυσιολογικό.

Το μέσο πέος έχει μήκος 8-13 εκατοστά όταν είναι χαλαρό και 13-18 εκατοστά όταν είναι σε στύση. Το πέος θεωρείται πολύ μικρό όταν έχει μήκος μικρότερο από 8 εκατοστά σε στύση, μια κατάσταση που ονομάζεται αληθής μικροφαλλία.

Ένας κεντρικός άξονας των διαφημίσεων των προϊόντων μεγέθυνσης του πέους βασίζεται στην ιδέα ότι η σύντροφος ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το μέγεθος του πέους. Εάν ένας άνδρας διατηρεί τις επιφυλάξεις του σχετικά με το εάν το μέγεθος του πέους ικανοποιεί τη σύντροφό του, μπορεί να συζητήσει μαζί της. Σε κάθε περίπτωση οι άνδρες πρέπει να γνωρίζουν ότι η κατανόηση των αναγκών και των επιθυμιών των γυναικών είναι πιο πιθανό να βελτιώσει τη σεξουαλική σχέση από τη μεγέθυνση του πέους.

Οι εταιρείες προσφέρουν πολλούς τύπους μη χειρουργικών θεραπειών μεγέθυνσης πέους και συχνά τους προωθούν με διαφημίσεις που χρησιμοποιούν επιστημονικό λόγο. Αν όμως εξετάσει κανείς πιο προσεκτικά τα δεδομένα που παρουσιάζονται θα διαπιστώσει ότι η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια των διαφημιζόμενων μεθόδων δεν έχει αποδειχθεί.

Οι διαφημιστές αρκούνται σε μαρτυρίες, διαστρεβλωμένα στοιχεία και αμφισβητούμενες φωτογραφίες του πέους πριν και μετά. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν απαιτούν έγκριση από τον αρμόδιο οργανισμό φαρμάκων με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να αποδείξουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι περισσότερες διαφημιζόμενες μέθοδοι μεγέθυνσης πέους είναι αναποτελεσματικές κ κάποιες μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στο πέος. 

Κάποια από τα προϊόντα και τις τεχνικές που διατίθενται ευρέως είναι:

-Χάπια και λοσιόν. Συνήθως περιέχουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, βότανα ή ορμόνες, τα οποία οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι αυξάνουν το μέγεθος του πέους. Κανένα από αυτά τα προϊόντα δεν έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό, ενώ κάποια μπορεί να είναι και βλαπτικά.

- Αντλίες κενού. Οι αντλίες αυτές λειτουργούν έτσι ώστε να φέρνουν περισσότερο αίμα στο πέος, προκαλώντας οίδημα και κάποιες φορές χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Μια αντλία κενού μπορεί να κάνει ένα πέος να φαίνεται μεγαλύτερο προσωρινά, αλλά εάν χρησιμοποιείται συχνά ή με μεγάλη διάρκεια μπορεί να τραυματίσει τον ελαστικό ιστό του πέους και να οδηγήσει σε λιγότερο σκληρές στύσεις.

- Ασκήσεις. Μια ομάδα ασκήσεων που χρησιμοποιεί κινήσεις των χεριών για την προώθηση του αίματος από τη βάση του πέους στη βάλανο χρησιμοποιείται από πολλούς άνδρες. Αν και η τεχνική αυτή φαίνεται να είναι πιο ασφαλής από τις άλλες μεθόδους, δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη της αποτελεσματικότητας της. Μπορεί ωστόσο να οδηγήσει στο σχηματισμό ουλών, σε αίσθημα πόνου, καθώς και σε δυσμορφία του πέους.

- Διάταση του πέους. Επιτυγχάνεται με τη βοήθεια μιας συσκευής και σύμφωνα με σχετικές μελέτες μπορεί να αυξήσει το μήκος του πέους; κατά 1-2 εκατοστά. Οι μελέτες αυτές όμως δεν ήταν υψηλής ποιότητας. Χρειάζονται σίγουρα νέες μελέτες για να επιβεβαιώσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα.
Πηγή: mayoclinic
Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.