Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Το κλειδί για μία πιό υγιεινή ζωή

Bookmark and Share

Αυτό που λέμε "Είμαστε αυτό που τρώμε", εννοούμε πως ο συνδυασμός της υγιεινής διατροφής με την άσκηση είναι
απαραίτητο στοιχείο για μία καλύτερη υγιεινή ζωή. Ακριβώς όπως ένα αυτοκίνητο χρειάζεται βενζίνη για να τρέξει, έτσι και το σώμα μας χρειάζεται τροφή για να λειτουργήσει.

Πώς θα επιτύχουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής; Τι πρέπει να κάνουμε για να το πετύχουμε;



Είναι γνωστό πως η ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις και σε ορισμένες μορφές καρκίνου. Συνεχώς μας λένε ότι η παχυσαρκία έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας. Ως εκ τούτου, αυτό είναι τόσο σημαντικό και θα πρέπει όλοι να εξετάσουμε προσεκτικά τι θα τρώμε ώστε να μειώσουμε τους κινδύνους που απειλούν την υγεία μας. Να διαβάζετε με προσοχή τις ετικέτες των τροφίμων, πριν αγοράσετε ένα προϊόν. Θα εκπλαγείτε όταν διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων, καθώς θα διαπιστώσετε το ποσό της ζάχαρης και του αλατιού που είναι κρυμμένα στις τροφές, κυρίως στα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Τι σημαίνει να έχουμε μία ισορροπημένη διατροφή;

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε τη σωστή ποσότητα τροφής και το σωστό μέγεθος της μερίδας, καθώς και να τρώτε μια ποικιλία τροφών.

Τρόφιμα που είναι απαραίτητα για μία ισορροπημένη διατροφή είναι:

Το κρέας, το ψάρι, τα πουλερικά, τα αυγά, τα όσπρια και τα φασόλια και τα μη-γαλακτοκομικά προϊόντα. Οι πρωτεΐνες που βρίσκονται στο κρέας, τα ψάρια και τα πουλερικά είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την ενέργεια που δίνουν στο σώμα μας.Μπορείτε να φάτε τουλάχιστον δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης μιας μερίδας λιπαρού ψαριού όπως το σκουμπρί και οι σαρδέλες, τα οποία περιέχουν ωμέγα-3, απαραίτητα για την καρδιαγγειακή υγεία και την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Τρώτε τουλάχιστον 5 μερίδες την ημέρα. Τα τρόφιμα αυτά περιέχουν επίσης βιταμίνες που μπορούν να μειώσουν την συχνότητα των καρδιακών παθήσεων και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Οι πατάτες, τα ζυμαρικά, το ρύζι - κατά προτίμηση να επιλέξετε ολικής αλέσεως. Αυτές είναι οι τροφές που έχουν υδατάνθρακες ή αμυλούχα τρόφιμα που σας δίνουν ενέργεια, αλλά δεν πρέπει να καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το γάλα, τα αυγά, το τυρί, περιέχουν ασβέστιο και είναι αναγκαία για την ανάπτυξη των οστών και την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Να ελέγχετε τα επίπεδα της χοληστερόλης, καθώς μπορεί να είναι παράγοντες που συμβάλλουν στα καρδιακά προβλημάτα.

Μειώστε τα κορεσμένα λιπαρά και τη ζάχαρη. Δοκιμάστε το αγνό και παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο για το μαγείρεμα και τις σάλτσες.

Να τρώτε λιγότερο αλάτι - Όχι περισσότερο από 6 γραμμάρια την ημέρα για τους ενήλικες.

Ελέγξτε όλες τις συσκευασίες τροφίμων για τη ζάχαρη, το αλάτι, τη χοληστερόλη, τα κορεσμένα λιπαρά και το θερμιδικό περιεχόμενο.

Μην παραλείψετε το πρωινό. Ένα υγιεινό πρωινό σας δίνει την ενέργεια που χρειάζεστε για ολόκληρη την ημέρα. Πιείτε γάλα, φάτε ξηρούς καρπούς, σπόρους και φρούτα. Βράστε αυγά με φρυγανιές ολικής αλέσεως (χαμηλά σε λιπαρά) και φάτε δημητριακά ολικής αλέσεως με φρούτα.

Όταν μπείτε σε ένα μαγαζί με τρόφιμα και πεινάτε, μην μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε τα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε, βλέποντάς το ως μια γρήγορη λύση.

Η ενυδάτωση είναι επίσης σημαντική για την εξάλειψη των αποβλήτων από τον οργανισμό, όπως το να πιείτε πράσινο τσάι που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Μείνετε μακριά από αεριούχα ποτά που περιέχουν μεγάλη ποσότητα χάχαρης. Για να μην διψάσετε, πάρτε ένα μπουκάλι νερό μαζί σας για να κρατήσει τον οργανισμό σας καλά ενυδατωμένο.

Εάν δεν έχετε κάνει πρόσφατα check-up, θα σας συμβούλευα να πάτε και να επισκευθείτε τον γιατρό σας.

Είναι σημαντικό να παίρνετε κάποιες διατροφικές συμβουλές, ιδιαίτερα αν είστε υπέρβαροι. Υπάρχουν κέντρα απώλειας βάρους που μπορείτε να συμμετάσχετε και θα σας βοηθήσει να ενθαρρυνθείτε και να συνεχίσετε την προσπάθειά σας.

Η τακτική άσκηση είναι επίσης σημαντική. Ξεκινήστε αρχικά με σταθερή άσκηση , όπως το περπάτημα ή το κολύμπι. Βάλτε κάποιους στόχους και ολοκληρώστε τους με την πάροδο του χρόνου.

Προσπαθήστε να συνδυάσετε και τα δύο, αεροβική και ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών.

Οι αερόβιες ασκήσεις μπορούν να είναι, το κολύμπι, το τρέξιμο, το γρήγορο περπάτημα και το ποδήλατο. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών θα πρέπει να είναι, η προπόνηση με βάρη, με αρκετές επαναλήψεις (θα συμβουλευτείτε τον γυμναστή σας) και η γιόγκα.

Να είστε αποφασισμένοι να πετύχετε. Θα εκπλαγείτε με το πόσο καλύτερα θα αισθάνεστε μετά από μερικές εβδομάδες. Όχι μόνο θα παρατηρήσετε απώλεια στο βάρος σας, αλλά θα αισθάνεστε πιο ενεργητικοί και φυσικά θα είστε και πιό υγιείς.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.