Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Τα ροφήματα που δεν πρέπει να πινουμε τις μέρες του καύσωνα!

Bookmark and Share

Τις μέρες του καλοκαιριού που ο υδράργυρος «σκαρφαλώνει» στα ύψη, νιώθετε την ακατανίκητη επιθυμία για ένα κρύο ρόφημα που θα σας
ξεδιψάσει.Πριν ενδώσετε ωστόσο σε οτιδήποτε δροσιστικό, πρέπει να ξέρετε ότι κάποια ποτά
αυξάνουν τον κίνδυνο αφυδάτωσης.Τρεις από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες ροφημάτων που πρέπει να αποφεύγετε τις ζεστές μέρες είναι οι εξής:


Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων και κακής στοματικής υγείας. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση.

Πρόσφατη αμερικανική έρευνα διαπίστωσε ότι η κατανάλωση αναψυκτικών αντί να ενυδατώνει τον οργανισμό επιτείνει την αφυδάτωση και πλήττει την υγεία των νεφρών, σε σχέση με το επιτραπέζιο νερό ή το νερό με στέβια.

Παρότι η μελέτη έγινε σε ποντίκια, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να καταναλώνετε αναψυκτικά. Αν θέλετε να πιείτε κάτι γλυκό και αφρώδες μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια από φρέσκα φρούτα σε ανθρακούχο νερό.

Αλκοόλ

Μπορεί ένα ποτήρι παγωμένης μπύρας να είναι ό,τι πιο δελεαστικό για μια ζεστή μέρα, επειδή όμως το αλκοόλ συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής ούρων, παραμονεύει ο κίνδυνος της αφυδάτωσης. Αν πάντως δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε ένα αλκοολούχο ποτό, προσπαθήστε παράλληλα να πίνετε νερό. Εάν πίνετε μία γουλιά αλκοόλ και μια γουλιά νερό εναλλάξ, μειώνετε όχι μόνο τον κίνδυνο αφυδάτωσης αλλά και του hangover της επόμενης ημέρας.

Καφές ή τσάι

Η καφεΐνη γενικά μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση. Ο καφές περιέχει νερό, όπως και το τσάι, και έτσι ανά φλιτζάνι σας ενυδατώνει περισσότερο απ’ όσο σας αφυδατώνει. Αν όμως καταναλώνετε περισσότερα από πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα (περίπου 500 mg καφεΐνης) τότε σίγουρα θέτετε εαυτούς σε κίνδυνο αφυδάτωσης.












0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.