Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Το ελαιόλαδο καλύτερο κι από βιάγκρα

Bookmark and Share

Λίγο ελαιόλαδο την εβδομάδα μπορεί να κάνει θαύματα για την αντρική σεξουαλική λειτουργία, λειτουργώντας
μάλιστα πιο ευεργετικά κι από το γνωστό «μπλε χάπι».

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα μιας νέας επιστημονικής έρευνας με ελληνική υπογραφή, της οποίας ηγήθηκε η Δρ Χριστίνα Χρυσοχόου, καρδιολόγος, επιμελήτρια Α’ της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μια ποσότητα ελαιόλαδου που αντιστοιχεί σε εννέα κουταλιές της σούπας εβδομαδιαίως είναι αρκετή για να μειωθεί ο κίνδυνος στυτικής δυσλειτουργίας κατά 40%, έδειξε η έρευνα, σύμφωνα με τη βρετανική Independent.

Η μεσογειακή διατροφή ιδανική για τον άντρα

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, οι Έλληνες επιστήμονες μελέτησαν 660 άνδρες με μέση ηλικία τα 67 έτη, εστιάζοντας στις διατροφικές τους συνήθειες. Από το σύνολο των συμμετεχόντων, αυτοί που υιοθέτησαν το μεσογειακό πρότυπο διατροφής, δηλαδή κατανάλωναν πολλά φρούτα και λαχανικά, όσπρια, ψάρι και ξηρούς καρπούς, καθώς και αρκετό ελαιόλαδο, φάνηκε πως αντιμετώπιζαν πολύ λιγότερα προβλήματα στη σεξουαλική τους ζωή και μάλιστα παρουσίασαν βελτίωση στη στυτική τους λειτουργία.

Το ελαιόλαδο έχει πολλαπλά οφέλη, μεταξύ των οποίων η καλή υγεία των αιμοφόρων αγγείων και η διατήρηση της ομαλής κυκλοφορίας του αίματος σε ολόκληρο το σώμα. Παράλληλα, το ελαιόλαδο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, μιας ορμόνης με πρωτεύοντα ρόλο στην ανδρική σεξουαλική λειτουργία.

Σχολιάζοντας τα νέα ευρήματα, η Δρ Χρυσοχόου δήλωσε πως η διατροφή σε συνδυασμό με τη γυμναστική αποτελούν το «κλειδί» για τη βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας στους άνδρες μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας. «Οι άνδρες που ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή –και κυρίως καταναλώνουν πολύ ελαιόλαδο– καταφέρνουν να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης στυτικής δυσλειτουργίας έως και κατά 40% μεγαλώνοντας».

Η Δρ Χρυσοχόου πρόσθεσε επίσης πως μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι δυνατό να αποδειχτούν ακόμη πιο ευεργετικές από τα φάρμακα για όσους αναζητούν μακροπρόθεσμες λύσεις σε σεξουαλικά ζητήματα. Αν και το βιάγκρα, το δημοφιλέστερο χάπι κατά της στυτικής δυσλειτουργίας, χρησιμοποιείται ευρύτατα ήδη από τη δεκαετία του ’90, μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες όπως ο πονοκέφαλος και οι αλλοιώσεις της όρασης.

«Η μεσογειακή διατροφή διατηρεί τα αιμοφόρα αγγεία υγιή κ μειώνει τον κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου κ διαβήτη, υπέρτασης και κοιλιακής παχυσαρκίας. Παρέχει λοιπόν μια μακροπρόθεσμη λύση χωρίς την ανάγκη λήψης φαρμάκων όπως το βιάγκρα. Το βιάγκρα δεν δίνει λύση στο πρόβλημα σε βάθος χρόνου, απλώς επιδρά άμεσα για να ενισχύσει τις σεξουαλικές επιδόσεις» είπε χαρακτηριστικά η Δρ Χρυσοχόου.

Η Τζούλι Γουόρντ από τη Βρετανική Ένωση Καρδιολογίας χαιρέτισε τα νέα ευρήματα, δηλώνοντας πως «δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η μεσογειακή διατροφή –ο οποία είναι γνωστό ότι ωφελεί την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα– επιδρά ευεργετικά στα αιμοφόρα αγγεία και βοηθά τους άντρες να διατηρήσουν υγιή τη σεξουαλική τους λειτουργία».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.