Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Το τεστ των 10 δευτερολέπτων που μας δείχνει πόσο θα ζήσουμε

Bookmark and Share

Εντάξει μπορεί οι περισσότεροι να μη θέλουν να μάθουν ακριβώς τα χρόνια που θα ζήσουν, αλλά μια περιέργεια την κρύβουμε όλοι μέσα μας, σχετικά με
την πορεία της υγείας μας στο μέλλον.

Το 1999 ξεκίνησε ένα τεστ ισορροπίας και οι ερευνητές επέμεναν πως η ισορροπία συνδέεται με την άνοια, το προσδόκιμο ζωής αλλά και την κατάσταση της υγείας ενός ανθρώπου. Σήμερα αυτό το τεστ έχει κερδίσει επάξια το σεβασμό όλης της επιστημονικής κοινότητας.

Δείτε τις δοκιμές και τι δείχνουν για την υγεία μας. Το πρώτο τεστ αφορούσε στη μέτρηση της ταχύτητας απόκρισης με την οποία μπορούσαν να σταθούν σε όρθια θέση, μετά από κάθισμα και πόσο χρόνο μπορούσαν να σταθούν στο ένα πόδι με τα μάτια κλειστά.

Όσοι έπεσαν σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα βρέθηκαν ότι πέθαναν 13 χρόνια νωρίτερα από όσους έμειναν παραπάνω από 10 δευτερόλεπτα. Το δεύτερο τεστ, λεγόταν καθιστής και όρθιας θέσης ήταν επίσης ένας καλός προγνωστικός παράγοντας για τη μελλοντική υγεία.

Σε αυτή τη δοκιμασία, οι συμμετέχοντες έπρεπε να κάτσουν σε μια καρέκλα χωρίς μπράτσα και να μετρήσουν πόσες φορές μπορούν να σηκωθούν από αυτήν μέσα σε ένα λεπτό.

Όσοι το έκαναν περισσότερες από 36 φορές είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν σε μεγάλη ηλικία υγιείς από αυτούς που δεν ξεπέρασαν τις 23 φορές.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.