Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Φυσικές ανάσες δροσιάς

Bookmark and Share


Το καλοκαίρι, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και συχνά αναζητάμε τη δροσιά του κλιματιστικού. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιο φυσικοί τρόποι
για να αισθανθούμε καλύτερα. Διαβάστε όλα όσα...


πρέπει να ξέρετε για να περάσετε ένα ζεστό, ευχάριστο και ανώδυνοκαλοκαίρι


Κατάλληλη διατροφή


Συνηθίστε τώρα το καλοκαίρι να τρώτε λίγο και συχνά, για να διευκολύνετε έτσι την πέψη, η οποία για να ολοκληρωθεί παράγει θερμότητα. Στα συχνά και μικρά γεύματά σας στη διάρκεια της ημέρας, μην ξεχνάτε να συμπεριλαμβάνετε, κάθε φορά, ένα φρέσκο φρούτο ή λαχανικό. Προτιμάτε τα χυμώδη φρούτα και λαχανικά, που περιέχουν πολύ νερό, όπως το πεπόνι, το καρπούζι, τα αγγούρια, οι ντομάτες κ.ά., καθώς και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, π.χ., γιαούρτι.


Ένα φλιτζάνι παγωμένο τσάι


Θα σας δροσίσει αμέσως, ενώ η φρεσκάδα του θα διαρκέσει αρκετά. Μπορείτε να προσθέσετε στο παγωμένο τσάι σας για περισσότερη δροσιά και μερικά φυλλαράκια μέντας, η οποία έχει δροσιστικές ιδιότητες.


Μεσημεριανός ύπνος


Την περίοδο του καλοκαιριού πρέπει να γνωρίζετε ότι η δραστηριότητα ζεσταίνει, ενώ η ξεκούραση δροσίζει. Γι' αυτό καλό είναι να ξεκουράζεστε όταν κάνει πολλή ζέστη. Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το μεσημέρι, καλό θα είναι να ξαπλώνετε απλώς για να διαβάσετε κάτι. Το βασικότερο είναι να δουλεύουν όσο λιγότεροι μυς γίνεται, ώστε να μην παράγεται ενέργεια και θερμαίνεται το σώμα σας.


Τακτικά ντους


Τα συχνά ντους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίζετε τη ζέστη. Προσέχετε ώστε η θερμοκρασία του νερού να είναι περίπου 5 βαθμούς κάτω από τη θερμοκρασία του σώματός σας. Εστιάζετε στα πόδια, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα γόνατα, καθώς επίσης στον αυχένα και στα αντιβράχια.


Δροσερό σπίτι


Φροντίστε να «κλείνετε» τη ζέστη έξω. Πώς; Ανοίγοντας τα παράθυρα του σπιτιού σας νωρίς το πρωί για να αερίζετε το χώρο και κλείνοντάς τα το μεσημέρι, που κάνει πολλή ζέστη. Ανοίξτε ξανά τα παράθυρά σας όταν πέσει ο ήλιος.


Δροσιά από τα φυτά


Αν έχετε κήπο, ποτίζετε το γκαζόν πριν από τις 10 το πρωί. Ποτίζετε τα φυτά των εσωτερικών χώρων και των μπαλκονιών σας ψεκάζοντας τα φύλλα και το χώμα. Με την εξάτμισή του το νερό δροσίζει το χώρο. Επαναλαμβάνετε το ψεκασμό το βράδυ, για να διώχνετε τη ζέστη της μέρας.


Φωτεινά χρώματα


Το καλοκαίρι προτιμάτε τα ανοιχτόχρωμα και φωτεινά χρώματα και κυρίως το λευκό, αφού τα σκούρα και ιδιαίτερα το μαύρο χρώμα τραβάνε τη ζέστη. Ποια χρώματα να προτιμάτε; Το άσπρο, το κίτρινο, το μπλε ή το ροζ, καθώς είναι χρώματα που διώχνουν τη ζέστη. Διαλέγετε ρούχα από βαμβάκι ή λινό, άνετα και ευρύχωρα, ώστε να μην κολλάνε πάνω σας, αλλά να δημιουργούν με την κίνηση μικρά ρεύματα αέρα που θα σας δροσίζουν.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.