Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο υγιείς από τους άνδρες;

Bookmark and Share


Οι γυναίκες ζουν περίπου πέντε έως 10 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες και έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ορισμένες ασθένειες όπως
αυτοάνοσα νοσήματα (λύκος ή ρευματοειδής αρθρίτιδα), ιογενείς λοιμώξεις, κα .Οι άνδρες έχουν ένα χρωμόσωμα Χ και ένα χρωμόσωμα Υ, οι δε γυναίκες έχουν δύο Χ χρωμοσώματα. Η ύπαρξη των micro RNA που βρέθηκαν στο χρωμόσωμα Χ, παίζει σημαντικό ρόλο στην ικανότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος, να αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις και τον καρκίνο. Μεγάλο μέρος αυτών ( microRNA ) που βρίσκεται στο χρωμόσωμα Χ, είναι προς όφελος των γυναικών λόγω του διπλού ΧΧ που αναφέρουν οι ερευνητές από την Γάνδη, στο Βέλγιο.

Η ερευνήτρια Iris Pinheiro από το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας στη Γάνδη αναφέρει «Το μέλλον θα δείξει αν τα X- χρωμοσώματά (microRNAs) συμβάλλουν, πράγματι στην διαφορές μεταξύ των φύλων σε ό, τι αφορά την ανοσολογική απάντηση και την εμφάνιση του καρκίνου. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό είναι έτσι,παρατήρησε η Iris Pinheiro, συνεχίζοντας δε είπε, ότι η έρευνα είναι ακόμα στα αρχικά της στάδια.

Ο Michael D. Lockshin, MD ( Special Surgery Hospital στη, Νέα Υόρκη), έχει μιλήσει για τον παράγοντα X εδώ και πολλά χρόνια. Όταν ρωτήθηκε αν όλα μπορούν να μπουν κάτω από το Χ, απάντησε «Ναι, έτσι νομίζω."

Ωστόσο όμως, μπορούν οι παραπάνω πληροφορίες, σχετικά με τη γονιδιακή έκφραση και το ορμονικό περιβάλλον να χρησιμοποιηθούν, για να προσαρμοστούν οι θεραπείες με διαφορετικό τρόπο στους άνδρες και τις γυναίκες;





.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.