Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Από πού προήλθε το νερό της γης;

Bookmark and Share

Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει ακόμα από πού προήλθε το νερό, όμως υποθέτουν πως το έχουν μεταφέρει κάποια εξωτερικά ηλιακά σώματα όπως
π.χ οι κομήτες. Επίσης, υποθέτουν
πως το νερό έχει μεταφερθεί με κάποια μεγάλη σύγκρουση αυτών των ηλιακών σωμάτων με την Γη λιγο μετά τον σχηματισμό της. Γιατί δν είναι δυνατόν να υπήρχε νερό 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια πάνω στη Γη και να μην εξατμίσθηκε.

Με διάφορες μελέτες διαπίστωσαν ότι ο Άρης, ο Ερμής, η Αφροδίτη είναι πάρα πολύ κοντά στον ήλιο οπότε δεν υπάρχει πιθανότητα να προήλθε απ αυτούς, λόγω της μεγάλης θερμοκρασίας που επικρατεί εκεί.

Αναλυτικότερα, πριν από 4 δισεκατομμύρια χρόνια, ογκώδη σώματα, πιθανότατα από το εξωτερικό ηλιακό σύστημα, χτύπησαν την Γη και τους εσωτερικούς πλανήτες. Είναι πιθανόν τα αντικείμενα αυτά να ήταν γεμάτα με νερό, κ έτσι αυτές οι συγκρούσεις θα μπορούσαν να έχουν μεταφέρει γιγάντιες ποσότητες νερού στον πλανήτη μας. Αρχικά οι ερευνητές πίστευαν πως έχει μεταφερθεί από κάποιους κομήτες, όμως στ συνέχεια , ανακάλυψαν ότι ο πάγος εκείνος έχει κατασκευαστεί από διαφορετικό τύπου νερού από αυτόν που υπάρχει στ Γη. Έτσι θεωρούν ότι πιθανότατα να έχει προέλθει από τον πλανήτη Δια.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.