Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

5 λόγοι για να φάτε τουλάχιστον ένα μήλο την ημέρα

Bookmark and Share

Πέρα από τη υπέροχη γεύση και το πόσο “εύκολα” μπορούν να είναι το καθημερινό σας σνακ, το φρούτο αυτό έχει πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία.


Πλούσια σε φυτικές ίνες επιβεβαιώνουν το ρητό: Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό το κάνει πέρα. 




Διάβασε γιατί:


1. Είναι μια “αργή” τροφή
Αυτό σημαίνει ότι απαιτούν περισσότερο μάσημα δίνοντας το χρόνο στο σώμα να νιώσει χορτάτο πριν πάρει πολλές θερμίδες. Έτσι οι φυσικές γλυκαντικές ουσίες
Των μήλων εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος σταδιακά, βοηθούν στη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σας και κρατούν τα επίπεδα ινσουλίνης σταθερά, έτσι ώστε να αισθάνεσαι χορτάτη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα .Ακριβώς το αντίθετο απ’ότι συμβαίνει με τα ζαχαρούχα πρόχειρα φαγητά.



2. Σας κάνουν να αναπνέετε πιο εύκολα
Τα παιδιά των γυναικών που ενώ ήταν έγκυες έτρωγαν μήλα έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άσθμα μέχρι την ηλικία των 5, υποστηρίζουν ερευνητές από το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα μήλο μπορεί επίσης να προστατεύσει τους πνεύμονες των ενηλίκων, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης άσθματος, καρκίνο του πνεύμονα και άλλες ασθένειες.



3. Βάζουν stop στη χοληστερόλη
Χάρη σε δύο βασικές συνιστώσες, τη πηκτίνη (ένα είδος φυτικών ινών) και τις πολυφαινόλες (ισχυρά αντιοξειδωτικά), τα μήλα μπορεί να επέμβουν κατά κάποιοντρόπο στα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και να αποφευχθεί η οξείδωση της LDL της «κακής» χοληστερόλης Το τέχνασμα για τη μεγιστοποίηση του οφέλους: Μην πετάξετε τη φλούδα!Η φλούδα του μήλου έχει δύο έως έξι φορές τις αντιοξειδωτικές ενώσεις της σάρκας.



4. Βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου
Εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι πολλές ενώσεις σε αυτό το ζουμερό φρούτο περιορίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων – αλλά είναι πιο ισχυρό όταν το τρώγεται ολόκληρο . Οι άνθρωποι που μασουλούν περισσότερες από μία φορές την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο για αρκετές μορφές καρκίνου (όπως του στόματος, του οισοφάγου, του παχέος εντέρου, του μαστού, των ωοθηκών, του προστάτη, και άλλα) κατά 9 έως 42 τοις εκατό, ανακάλυψαν ιταλοί ερευνητές .



5. Σας κάνουν πιο έξυπνη

Ενδεχομένως επειδή ενισχύουν την παραγωγή της ακετυλοχολίνης, μια χημική ουσία που μεταδίδει μηνύματα μεταξύ των νευρικών κυττάρων, τα μήλα είναι πλέον πιθανά να κρατήσει το μυαλό σας κοφτερό ,καθώς την ενισχύει τη μνήμη, και, ενδεχομένως, να μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου του Alzheimer, υποδεικνύει μια πρόσφατη μελέτη σε ζώα από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης .
Με όλες αυτές τις θρεπτικές ουσίες στη διάθεσή σας, ίσως το ξανασκεφτείτε όταν βρεθείτε μπροστά σε μπισκότα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.