Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Το ανοσοποιητικό των γυναικών γερνάει πιο αργά

Bookmark and Share

Ένας από τους λόγους που οι γυναίκες ζουν περισσότερο είναι επειδή το ανοσοποιητικό τους
σύστημα γερνάει με πιο αργούς ρυθμούς, υποστηρίζει νέα μελέτη.

Καθώς οι άμυνες του οργανισμού εξασθενούν με το πέρασμα του χρόνου, η αυξημένη ευαισθησία των ανδρών σε ασθένειες συρρικνώνει το προσδόκιμο ζωής τους, λένε Ιάπωνες επιστήμονες.

Ο έλεγχος της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος θα μπορούσε να αποτελέσει ένδειξη της πραγματικής βιολογικής μας ηλικίας, αναφέρουν οι ερευνητές στο έντυπο «Immunity & Ageing». Γι’ αυτό, αποφάσισαν να μελετήσουν το αμφιλεγόμενο ερώτημα του κατά πόσον αλλαγές στ ανοσοποιητικό σύστημα που σχετίζονται με την ηλικία θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνες για τη διαφορά στο προσδόκιμο ζωής ανδρών και γυναικών.

Ο καθηγητής Katsuiku Hirokawa κ οι συνεργάτες του ανέλυσαν δείγματα αίματος από 356 υγιείς άνδρες και γυναίκες ηλικίας 20 έως 90 ετών και συμπέραναν ότι πράγματι παράμετροι του ανοσοποιητικού συστήματος του κάθε ανθρώπου μπορούν να αποτελέσουν ένδειξη της βιολογικής του ηλικίας.

«Η έρευνα έδειξε ότι ο χαμηλότερος βαθμός μείωσης των συγκεκριμένων παραμέτρων του ανοσοποιητικού συστήματος στις γυναίκες συγκριτικά με αυτόν των ανδρών σχετίζεται με το γεγονός ότι οι γυναίκες ζουν περισσότερο», εξηγεί ο καθηγητής Hirokawa.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.