Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Ο ελληνικός καφές μυστικό μακροζωίας

Bookmark and Share

Η αγωνιώδης προσπάθεια του ανθρώπου να ανακαλύψει τα μυστικά μακροζωίας έχουν οδηγήσει την επιστημονική κοινότητα σε
μια συνεχή αναζήτηση για την εύρεση των ελιξιρίων της ζωής.

Η απάντηση ίσως βρίσκεται στν ελληνικό καφέ…

Τα δεδομένα που υποστηρίζουν τη θετική συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης ελληνικού καφέ κ μακροζωίας έρχονται από μια μελέτη που διεξήχθη στην Ικαρία, το νησί με τη μεγαλύτερη μακροβιότητα στον κόσμο.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Γεράσιμο Σιάσο, ιατρό και καθηγητή της Ιατρική Σχολής Αθηνών, και τους συνεργάτες του οι οποίοι εξέτασαν τν κατανάλωση καφέ και την επίδρασή της στα επίπεδα υγείας τν ηλικιωμένων κατοίκων του νησιού.

Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στην κατανάλωση καφέ, λόγω ευρημάτων προηγούμενης έρευνας που υποστήριζαν ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τν κίνδυνο στεφανιαίας νόσου.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πάνω από το 87% των συμμετεχόντων στη μελέτη έπιναν βρασμένο, ελληνικό καφέ κάθε μέρα.

Οι συμμετέχοντες που έπιναν περισσότερα ελληνικό καφέ είχαν καλύτερη ενδοθηλιακή λειτουργία από εκείνους που έπιναν άλλα είδη καφέ. Ακόμη κ σε εθελοντές που είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατανάλωση καφέ συνδέθηκε με την καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου, χωρίς αρνητική επίδραση στν αρτηριακή πίεση.

Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπέρασμα ότι ο βραστός ελληνικός καφέ με το πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά περιεχόμενό του και μια μέτρια ποσότητα καφεΐνης, φαίνεται να συγκεντρώνει ποικίλα οφέλη συγκρινόμενος με οποιοδήποτε άλλο ρόφημα καφέ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.