Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Ο δεκάλογος της ομορφιάς

Bookmark and Share

Διαβαστε με προσοχη αυτο τον δεκαλογο και δεν θα χασετε


1. Θα πίνω 2 λίτρα νερό την ημέρα
Είναι το ελάχιστο που χρειάζεται ο οργανισμός μας κάθε μέρα, ιδιαίτερα τώρα που καλοκαιριάζει. Για να μην ξεχνιέστε λοιπόν, ακολουθήστε αυτό το τρικ: γεμίζετε με νερό μικρά μπουκαλάκια και πίνετέ το γουλιά γουλιά.

Όφελος: Τα πρωινά θα βλέπετε το δέρμα σας πιο φρέσκο και δροσερό.

2. Θα κόψω το κάπνισμα
Το κάπνισμα ως γνωστόν δεν βλάπτει μόνο την υγεία, αλλά και την ομορφιά. Κάνει το δέρμα πιο θαμπό, την επιδερμίδα πιο παχιά, δημιουργεί σακούλες κάτω από τα μάτια, κιτρινίζει τα δόντια και τα δάχτυλα. Πείτε, λοιπόν, «ΟΧΙ» στο κάπνισμα και χρησιμοποιήστε κάθε μέσο για να απαλλαγείτε από αυτό: επιμονή, υπομονή, επιθέματα νικοτίνης, ομοιοπαθητική, φάρμακα. Ό,τι σας ταιριάζει. Εκείνο που μετράει είναι να τα καταφέρετε!

Όφελος: Καλύτερη υγεία, αλλά και ομορφότερο πρόσωπο αμέσως μόλις το κόψετε.

3. Υπάρχει και δερματολόγος
Μήπως ήρθε ο καιρός να αποφασίσετε να απαλλαγείτε από ευρυαγγείες, τριχόπτωση, κυστίδια, κρεατοελιές και λεκέδες; Η φαρέτρα των δερματολόγων είναι γεμάτη πλέον με πάρα πολλά προϊόντα και τεχνικές που καταπολεμούν γρήγορα και ανώδυνα τέτοιου είδους προβλήματα. Εσείς το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφθείτε ένα δερματολόγο.

Όφελος: Λαμπερή, νεανική όψη.

4. Θα μακιγιάρομαι καθημερινά
Δεν χρειάζεται πολύ μακιγιάζ. Έστω και λίγο αρκεί. Μάθετε, λοιπόν, να διαθέτετε μερικά λεπτά την ημέρα για ένα μακιγιάζ που θα φωτίζει το πρόσωπό σας και θα αναδεικνύει την ομορφιά σας, δίνοντας χρώμα στην επιδερμίδα σας, λάμψη στα μάτια σας και ένα τέλειο σχήμα στο στόμα σας.

Όφελος: Αρκεί να κοιτάξετε το πρόσωπό σας στον καθρέφτη!

5. Δε θα ξεχνώ το βραδινό ντεμακιγιάζ
Γιατί σε αντίθετη περίπτωση το δέρμα σας χάνει την ικανότητά του να αναπνέει. Το θέμα δεν είναι να απομακρύνετε το φον ντε τεν από το πρόσωπο ή τις σκιές από τα μάτια, αλλά και τις ακαθαρσίες που συσσωρεύονται στο δέρμα του προσώπου όλη την ημέρα. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ζελ, έναν αφρό, ένα ειδικό σαπούνι ή ένα γαλάκτωμα και λοσιόν. Η προσφορά είναι μεγάλη από τέτοιου είδους προϊόντα. Και, βέβαια, μετά τον καθαρισμό μην αμελείτε και την κρέμα για τη νύχτα.

6. Θα φροντίζω τα μαλλιά μου
Καθώς τα μαλλιά είναι το πρώτο ατού της ομορφιάς, δεν είναι αμαρτία να τα παραμελείτε; Φροντίστε να τα περιποιείστε τόσο, ώστε να διατηρούν τη λάμψη, την ελαστικότητα και τον όγκο τους. Άσχετα με τον τύπο των μαλλιών σας, μπορείτε να τα φροντίζετε αποτελεσματικά διαλέγοντας τα κατάλληλα προϊόντα, που διατίθενται σε αφθονία στην αγορά.

Όφελος: Μαλλιά γεμάτα υγεία, λάμψη και κυρίως ευκολοχτένιστα.

7. Θα αλλάζω συχνά λουκ
Γιατί να μην αλλάζετε συχνότερα την εμφάνισή σας; Γι’ αυτό χρειάζεται άλλοτε μια αλλαγή στο χτένισμα ή το μακιγιάζ και άλλοτε διαφορετικά ρούχα. Κοντολογίς, δεν χρειάζεται ριζική αλλαγή, αλλά μια προσαρμογή στις επιταγές της κάθε εποχής.

Όφελος: Όχι μόνο θα βελτιωθεί η διάθεσή σας, αλλά θα ανέβει και η αυτοπεποίθησή σας.

8. Θα περιποιούμαι τα πόδια μου
Κλεισμένα συνήθως σε στενά παπούτσια και συνθετικά καλσόν, μας στηρίζουν όλη μέρα. Μην παραπονιέστε, λοιπόν, αν τα βράδια σας πονούν, τα αισθάνεστε βαριά ή τα νιώθετε πρησμένα… Εκείνο που μπορείτε να κάνετε τέτοιες στιγμές είναι ένα καλό ποδόλουτρο: ρίξτε χοντρό αλάτι σε χλιαρό νερό, βάλτε μέσα τα πόδια σας και κάντε τους μασάζ αρχίζοντας από τη φτέρνα προς τα δάχτυλα και καταλήγοντας στον αστράγαλο. Μια κρέμα ποδιών θα σας διευκολύνει και θα ανακουφίζει συγχρόνως και τα πόδια σας.

Όφελος: Πόδια απαλά, γάμπες ανάλαφρες, βήματα αέρινα.

9. Θα κάνω γκομαζ μια φορά το μήνα
Το σωστό γκομάζ είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για να εξαφανιστούν από το πρόσωπο τα μαύρα στίγματα και να αποκτήσει το δέρμα νέα λάμψη. Μάλιστα, για να είναι το αποτέλεσμα ακόμη καλύτερο, μετά την αφαίρεσή του κάντε στο πρόσωπο ένα ελαφρύ μασάζ με ένα ενυδατικό γαλάκτωμα.

Όφελος: Λαμπερό και βελούδινο δέρμα.

10. Δε θα κάθομαι πολύ στον ήλιο
Το πολύ και γρήγορο μαύρισμα στον ήλιο σημαίνει ξεφλούδισμα και σημάδια στο δέρμα έπειτα από μερικά χρόνια. Πριν εκτεθείτε λοιπόν στον ήλιο πρέπει να προετοιμάζετε το δέρμα σας και να χρησιμοποιείτε ένα καλό αντηλιακό. Τα βράδια μην ξεχνάτε το γκομάζ σώματος και την ενυδάτωση.

Όφελος: Δεν κινδυνεύετε από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου, μυρίζετε καλύτερα και τα μαύρισμά σας κρατάει περισσότερο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.