Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

4 ιδέες για να γεμίσετε τις… μπαταρίες σας τρώγοντας!

Bookmark and Share

1.Κρητικός ντάκος


Αποτελεί ολοκληρωμένο γεύμα που σας προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά. Τα παξιμάδια περιέχουν άμυλο, το οποίο διασπάται αργά και παρέχει στον οργανισμό ενέργεια για αρκετή ώρα. Η φέτα παρέχει στον οργανισμό πρωτεΐνες και η ντομάτα βιταμίνη C, μια βιταμίνη που θεωρείται ότι αυξάνει την απόδοση του οργανισμού. Τέλος η ρίγανη είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία. Είναι ένα ελαφρύ γεύμα που δεν θα χαλάσει τη δίαιτα σας.

2.Παγωτό γιαούρτι

Ένα παγωτό γιαούρτι περιέχει διάφορες μορφές σακχάρων, όπως φρουκτόζη, γλυκόζη και λακτόζη, που μας παρέχουν ενέργεια με ισορροπημένο τρόπο. Είναι καλή πηγή πρωτεϊνών από το γάλα που περιέχει και επιπλέον είναι πλούσιο σε ασβέστιο.

3.Αποξηραμένα σύκα

Περιέχουν υδατάνθρακες, που είναι το καύσιμο του οργανισμού, αλλά και πρωτεΐνες. Οι φυτικές ίνες που περιέχει αποδεσμεύουν σταδιακά ενέργεια βοηθώντας μας να νιώθουμε ζωντάνια για περισσότερη ώρα. Τέλος το κάλιο που έχουν είναι χρήσιμο για την καρδιά μας.

4. Γιαούρτι με αχλάδι

Ψιλοκόψτε ένα μήλο και βάλτε από πάνω γιαούρτι. Το μήλο είναι ένα φρούτο με μεγάλη διατροφική αξία. Περιέχει βιταμίνες και πολλές φυτικές ίνες και σάκχαρα, ένας συνδυασμός που μας δίνει ενέργεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.