Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Κάντε 5 καλές πράξεις και κερδίστε...υγεία!

Bookmark and Share


Οδηγούμενοι από αυταπάρνηση ή όχι, το θέμα είναι να «κάνεις το καλό, να το ρίχνεις στο γιαλό» και …αυτό θα βρει το δρόμο του να γυρίσει πίσω. Και για να μην παρεξηγηθούμε, αυτό που...

λέμε είναι ότι το αντάλλαγμα σε μία καλή πράξη είναι πάντα η καλή διάθεση, που προσφέρει η δοτικότητα αυτή, και κατ’ επέκταση η καλή υγεία.

Αν βέβαια είστε από αυτούς που έχουν τη διάθεση να κάνουν μία καλή πράξη αλλά υστερούν σε χρόνο, σας προσφέρουμε το top 5 των καλών πράξεων που μπορείτε να κάνετε χωρίς καν να σηκωθείτε από την καρέκλα σας.



Χαρίστε ό,τι…σας περισσεύει
Δεν είναι απαραίτητο να περάσετε την …κλασική γριούλα στο απέναντι πεζοδρόμιο για να θεωρήσετε ότι κάνετε κάποια καλή πράξη. Όχι στην εποχή του internet. Με ένα απλό click μπορείτε να προσφέρετε όσα χρήματα θέλετε σε όποιον οργανισμό ή σκοπό επιθυμείτε. Ακόμα και 10 λεπτά μπορούν να κάνουν τη διαφορά χωρίς να ζημιώσουν τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό. Εναλλακτικά μπορείτε να χαρίστε κάτι δικό σας που δεν χρησιμοποιείτε σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Έτσι και αυτός θα βρει αυτό που ψάχνει και εσείς θα «απαλλαγείτε», χαρίζοντας βοήθεια.


Click…για καλό σκοπό
Στο ίδιο πνεύμα μπορείτε να clickάρετε για καλό σκοπό σε διάφορα sites, που δίνουν αυτή τη δυνατότητα, προσφέροντας «ηλεκτρονική» για σας βοήθεια σε ορισμένους που την έχουν ανάγκη. Επίσης συνήθως δεν υπάρχει περιορισμός άρα όσο περισσότερα click τόσο το καλύτερο.


Σ’ ευχαριστώ ειλικρινά
Στις ανέξοδες, καλές πράξεις είναι και η ευγνωμοσύνη, την οποία, ας μην κοροϊδευόμαστε σπάνια εκφράζουμε στις μέρες μας. Και όταν το κάνουμε ίσως είναι με τη μορφή επίπλαστης ευγένειας, χωρίς ουσία. Λοιπόν ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα πράγματα. Ένα ευχαριστώ σε κάποιον που σας βοήθησε έμπρακτα ή απλά ήταν εκεί για να σας στηρίξει όταν το χρειαζόσασταν είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε. Μην ξεχνάτε επίσης ότι η ανακούφιση και η γαλήνη που θα νιώσετε σας πάνε ακόμα ένα βήμα πιο μακριά από την… κατάθλιψη.


Say cheeeeeeese
Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό έλεγε η τηλεοπτική ατάκα και δεν είχε και άδικο. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν χαμογελάτε (ανεξάρτητα αν το νιώθετε ή όχι) κάνουν τον οργανισμό να αισθάνεται καλύτερα ενώ παράλληλα μειώνεται το στρες. Αυτό λειτουργεί και ως «αλυσίδα» μεταξύ των ανθρώπων, καθώς ο ένας χαμογελά στον άλλον βέβαια. Ωστόσο ίσως πρέπει να μην το «παρακάνετε» προς αποφυγή …παρεξηγήσεων.


Κάντε κομπλιμέντα
Ένα κομπλιμέντο μπορεί να είναι από γοητευτικό, ιδανικό, έξυπνο ή ακόμα και ενοχλητικά απαίσιο, για αυτό και χρειάζεται κάποιο μέτρο. Παρόλα αυτά ένας καλός λόγος σε κάποιον γνωστό σας, μέσω facebook για παράδειγμα, που χρειάζεται κάποιον να τον ακούσει, ίσως τον βοηθήσει να απαλύνει τις έννοιες του. Εξάλλου τα φορτία όταν μοιράζονται είναι πάντα πιο ελαφριά.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.