Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Τι δεν τρώμε ποτέ μετά τις 9 το βράδυ;

Bookmark and Share

Τα όνειρά σας θα πρέπει να είναι γλυκά τα γεύματα που τρως όμως μετά τις 9 το βράδυ δεν θα πρέπει να είναι καθόλου «γλυκά». Πολλές φορές λόγω σωματικής κόπωσης είτε βαρεμάρας τρώμε ότι
βρούμε πριν κοιμηθούμε. Αυτή η τακτική δεν είναι
καθόλου υγιής και σίγουρα δε συνεισφέρει στο διατηρήσεις τη φόρμα σου.

Ακόμα κι αν έχεις εκπληκτική σωματική διάπλαση τα αποτελέσματα των «κακών» τροφών στο μεταβολισμό σου δεν είναι ορατά αμέσως, αλλά είναι σίγουρο πως θα εμφανιστούν κάποια στιγμή. Τα καλά νέα είναι πως πάντα υπάρχει μια ωφέλιμη τροφή να καταναλώσουμε πριν κοιμηθούμε. Ας επικεντρωθούμε όμως σε αυτά που πρέπει να αποφύγεις να τρως.

Τι δεν τρώμε ποτέ μετά τις 9 το βράδυ;

Γάλα

Αν και θεωρείται μια υγιής πηγή πρωτεϊνών και ασβεστίου, το πρόβλημα με το να πίνεις ένα ποτήρι γάλα πριν τον ύπνο είναι η περιεκτικότητα σε λακτόζη που προκαλεί δυσπεψία. Αν ειδικά έχεις στομαχικά προβλήματα, είναι καιρός να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια. Εκτός από τη λακτόζη, το γάλα περιέχει και ζάχαρη. Σίγουρα δεν θέλεις με τίποτα μια ισχυρή δόση ζάχαρης πριν πέσεις στο κρεβάτι γιατί το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να μην κλείσεις μάτι.

Ζυμαρικά

Επόμενη τροφή στη λίστα είναι τα ζυμαρικά. Οι θερμίδες που θα σου δώσουν ένα πιάτο θα συσσωρευτούν όλες στην περιοχή της μέσης και στην κοιλία. Είναι προτιμότερο να καταναλώσεις ζυμαρικά μέσα στην ημέρα – για παράδειγμα, πριν ή μετά την προπόνηση, όταν το σώμα σου χρειάζεται πραγματικά τν πρόσληψη υδατανθράκων.

Σοκολάτα

Η σοκολάτα δεν περιέχει μόνο πολύ ζάχαρη άρα και συσσωρευμένο λίπος, περιέχει επίσης και καφεΐνη. Όπως καταλαβαίνεις κ θα παχύνεις αλλά και θα χάσεις τον ύπνο σου. Σοκολάτα μόνο μέσα στην ημέρα.

Πίτσα

Ονειρεύεσαι μια σπέσιαλ ατομική; Αν ναι δεν είσαι μόνος/η αλλά ξέχνα το; Η πίτσα κατατάσσεται από τους διατροφολόγους ως το φαγητό που δεν πρέπει να καταναλώνουμε ποτέ αργά το βράδυ. Μπορείς να απολαύσεις ένα ή δύο λαχταριστά κομμάτια σαν μεσημεριανό.

Χυμό εσπεριδοειδών!

Τέλος, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να αποφύγετε μετά 21:00 είναι χυμός φρούτων: χυμό πορτοκαλιού, χυμό γκρέιπφρουτ και άλλα εσπεριδοειδή. Όλα αυτά τα φρούτα είναι πολύ όξινα για το σώμα σου και το πιθανότερο είναι να σου προκαλέσουν καούρα. Απόφυγε τέτοιους χυμούς αργά το βράδυ γιατί το πιθανότερο είναι να υποφέρεις από κοιλόπονο όλο το βράδυ.










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.