Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Τα energy drinks κάνουν καλό στην καρδιά;

Bookmark and Share

Τα ενεργειακά ποτά είναι πλούσια σε καφεΐνη και ταυρίνη και τονώνουν τη λειτουργία της καρδιάς υγειών ανθρώπων.Στο παραπάνω συμπέρασμα ...

κατέληξαν Ιταλοί επιστήμονες που μελέτησαν με τη βοήθεια ηχοκαρδιογραφημάτων τη λειτουργία 35 υγιών ατόμων που κλήθηκαν να καταναλώσουν τα ποτά αυτά, με μέση ηλικία τα 25 χρόνια.

Έπειτα από μία ώρα αφότου είχε ολοκληρωθεί η πόση, καταγράφηκε καλύτερη λειτουργία των αρτηριών και αύξηση των καρδιακών παλμών -σε υγιές επίπεδο.

Τα αποτελέσματα της ιταλικής μελέτης παρουσιάστηκαν σήμερα Δευτέρα στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (European Society of Cardiology), στο Μόναχο.

Όσον αφορά στην ίδια την αγορά ενεργειακών ποτών, το 2011 κατέγραψε αύξηση 14% στις πωλήσεις της, σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg Industries.

Ταυτόχρονα με την ανάπτυξη του κλάδου, αυξήθηκε και η ανησυχία των ειδικών για τις επιπτώσεις που έχουν στον ανθρώπινο οργανισμό, δήλωσε ο Ματέο Καμέλι, ερευνητής στο πανεπιστήμιο της Σιένα (Ιταλία) και μέλος της ομάδας που συνέταξε τη μελέτη.

«Οι μελλοντικές έρευνες θα πρέπει να εστιάσουν στο κατά πόσο τα ευρήματα της συγκεκριμένης έχουν θετικά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου εάν η κατανάλωση αυτών των ποτών είναι συνεχής», δήλωσε ο Καμέλι.

Και πάλι σύμφωνα με τον Καμέλι, η βελτίωση στην καρδιακή λειτουργία ίσως οφείλεται στην ταυρίνη, η οποία βοηθά στην τόνωση της παραγωγής ασβεστίου στους μύες.

Πάντως, και πάλι υφίστανται και τίθενται ερωτήματα σχετικά με το πόσο κάνει καλό η ίδια η καφεΐνη και η κατανάλωσή της σε μεγάλες ποσότητες μέσω των ενεργειακών ποτών.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.