Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Δείτε ποια προϊόντα δεν είναι αυτό που νομίζουμε

Bookmark and Share

Μην είστε σίγουροι ότι αυτά που καταναλώνετε περιέχουν τα συστατικά που αναγράφει η συσκευασία τους. Η Huffington Post σε άρθρο της
μας δίνει παραδείγματα από πολλά τρόφιμα τα οποία βρέθηκαν κ τα συστατικά τους ήταν διαφορετικά απ αυτά που ανέγραφαν.

Οργανικά τρόφιμα. Πολλά προϊόντα δεν είναι όντως φυσικά, παρά το ότι έχουν πιστοποιηθεί. Όπως δημοσίευσε το ΑΒC News, δεν υπάρχει πιστοποιημένη διαδικασία που να αποδεικνύει εάν το προϊόντα είναι όντως οργανικά και δεν έχουν χημικά συνθετικά.

Ψάρια.

Έρευνα της εταιρείας Oceana, απέδειξε ότι το 84% των προϊόντων που πωλούνται ως «λευκοί τόνοι», στην πραγματικότητα είναι άλλης κατηγορίας ψαριών, παρόμοιας με σκουμπρί.

Λουκάνικα.

Το 2009 αποσύρθηκαν τόνοι από λουκάνικα επειδή είχαν ποσότητα γάλακτος και σόγιας, κάτι που δεν ήταν γραμμένο στη συσκευασία. Ακόμη χειρότερα, τους προηγούμενους μήνες βρέθηκε κρέας από γάιδαρο σε ποσότητες από λουκάνικο στη Νότια Αφρική.

Ενεργειακά ποτά.

Πολλά ποτά βρέθηκαν με περισσότερη καφεΐνη από την αναγραφόμενη περίπου κατά 20%. Υπήρξαν μάλιστα και κάποια με πάνω από 70% ποσότητα καφεΐνης!

Γάλα.

Πολλές μάρκες από γάλα δεν είναι στην πραγματικότητα διαίτης, όπως αναγράφεται στη συσκευασία. Πολλά είδη γάλακτος για να διατηρήσουν ένα καλό επίπεδο γεύσης, χρησιμοποίησαν γλυκαντικές ουσίες, εξίσου παχυντικές.

Αυγά.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, γερμανική έρευνα ξεκίνησε από τις Αρχές για την ποιότητα αυγών μίας εταιρείας. Τα αυγά που πωλούνται ως «βιολογικά» ή «ελευθέρας βοσκής» δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να βρίσκονται σε αυτήν την κατηγορία.

Μπιφτέκι.

Από πού να ξεκινήσουμε; Το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου που μαστίζει την Ευρώπη έχει προκαλέσει μεγάλα ερωτήματα σχετικά με τα προϊόντα που επισημαίνονται με την ένδειξη 100 % βοείου κρέατος. Πιο πρόσφατα, οι μεγάλες εταιρείες τροφίμων όπως η Taco Bell στο Ηνωμένο Βασίλειο Tesco και βρέθηκαν με κρέας αλόγου σε ορισμένα από τα προϊόντα του βοείου κρέατος τους.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.