Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Ο πολύς ανδρισμός βλάπτει σοβαρά... τους άνδρες

Bookmark and Share

Οι άντρες δεν υπάρχουν πια. Όχι δεν τους πάτησε στο τραίνο. Απλώς πέφτουν θύματα του ιδίου του υπερβολικού ανδρισμού τους.

Προσπαθώντας να εξηγήσουν γιατί οι άνδρες πεθαίνουν σε γενικές γραμμές νωρίτερα από τις γυναίκες, επιστήμονες του Rutgers University κατέληξαν στ συμπέρασμα πως υπεύθυνη για τις πρόωρες απώλειες είναι η ίδια η «μάτσο» ανδρική νοοτροπία.

Κοινώς, όσο πιο άνδρας (με την παραδοσιακή, πατριαρχική έννοια της λέξης) είναι κάποιος, τόσο πιο πιθανό είναι αυτός να μας αφήσει νωρίς.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω επιστημονική έρευνα, οι άνδρες που αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους ως μέλος του ισχυρού φύλου και διακατέχονται από παραδοσιακές, σεξιστικές απόψεις (θεωρώντας, για παράδειγμα, πως οι γυναίκες πρέπει να μένουν στο σπίτι με τα παιδιά και να εξαρτώνται οικονομικά από τον σύζυγο) έχουν 46% λιγότερες πιθανότητες, σε σύγκριση με τους πιο προοδευτικούς αρσενικούς, να ζητήσουν προληπτικά την γνώμη ή τη βοήθεια κάποιου ιατρού.

Πολύ σκληροί για να νιώσουν πόνο, οι άνδρες επιλέγουν να αγνοούν τις όποιες ενοχλήσεις στην υγεία τους, με αποτελέσματα τα όποια προβλήματα να επιδεινώνονται συχνά σε σημείο... μοιραίο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.