Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Αποκτήστε μαύρισμα διαρκείας με ασφάλεια

Bookmark and Share

Παρ' όλη την κρίση οι Έλληνες θα πάμε έστω και λίγες διακοπές, ακόμα και αν είναι στο χωριό. Και
το μαύρισμα είναι... εθνικό «σπορ»! Πώς θα γίνει όμως ν διατηρήσουμε το μαύρισμα μας περισσότερο αυτό το καλοκαίρι;

Καταρχήν πρέπει να κρατήσουμε στο νου μας, ότι η έκθεση μας στον ήλιο τις ώρες μεταξύ 11 και 4 το απόγευμα πρέπει να συνοδεύεται πάντα μ αντηλιακό. Η θεωρία ότι με αντηλιακό δν μαυρίζεις είναι λανθασμένη. Με το αντηλιακό μαυρίζουμε, απλώς ασφαλώς.

Πριν βγείτε στην παραλία χρησιμοποιείστε προϊόντα αυτό-μαυρίσματος γι να έχετε ένα ελαφρύ χρώμα. Προσοχή στη χρήση για να μην αφήσουν λεκέδες και δυσχρωμίες. Και μην ξεχνάτε ότι το «ψεύτικο» μαύρισμα δεν σημαίνει ότι δν χρειάζεστε αντηλιακό υψηλού δείκτη γιατί στην ουσία είναι σαν να μην έχετε μαυρίσει καθόλου.

Προτιμήστε αντηλιακά υψηλού δείκτη γι τις πρώτες τρεις μέρες της ηλιοθεραπείας σας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε λάδι μαυρίσματος πάνω από το αντηλιακό σας για να επιταχύνετε το μαύρισμα σας.

Αφού πάρετε το πρώτο χρώμα, δοκιμάστε δείκτη μεσαίας προστασίας, αλλά μην ξεχνάτε τις συχνές εφαρμογές του αντηλιακού για να μην καείτε.

Πριν το μαύρισμα και κατά την διάρκεια του

Το πιο σημαντικό είναι η ενυδάτωση της επιδερμίδας σας, η οποία πρέπει να παραμείνει ενυδατωμένη όσο περισσότερο γίνεται, ώστε να αποκατασταθεί η ξηρότητα π φέρνει ο ήλιος.

Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδατικό προϊόν σώματος πριν το μαύρισμα και μία κρέμα σώματος καταπραϋντική για μετά τον ήλιο και φυσικά να πίνετε πάρα πολύ νερό που ενυδατώνει εκ τν έσω.

Η απολέπιση είναι εξίσου σημαντική, κυρίως πριν αλλά και κατά την διάρκεια των διακοπών. Αυτό γιατί ένα απαλό τρίψιμο της επιδερμίδας σας, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Προσοχή, όμως, δεν χρειάζεται δύναμη γιατί αλλιώς θα καταστρέψετε τα κύτταρα που βρίσκονται απ κάτω και είναι ακόμα ελαφρώς μαυρισμένα.

Η καροτίνη Β είναι το μυστικό συστατικό γι μαυρισμένη επιδερμίδα. Την λαμβάνουμε από τροφές όπως τα καρότα, το σπανάκι, ο μαϊντανός και το πεπόνι, ή από συμπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν στο εμπόριο και κυρίως στα φαρμακεία.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.