Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Γιατί πρέπει κάθε πρωί να πίνετε νερό με λεμόνι

Bookmark and Share

Υπάρχουν πολλές συμβουλές και “μυστικά” υγείας που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Πολλά από αυτά θα έχουν φτάσει και στα δικά σας μάτια και θα είναι μάλλον... υπερβολές.Αλλά το νερό με λεμόνι το πρωί δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία. Είναι μια εγγυημένη και δοκιμασμένη μέθοδος για γενικότερη βελτίωση στην υγεία σας.




Είναι απλό: Κατά το ξύπνημα, στύψτε λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι, γεμίστε το με ζεστό νερό και πιείτε το. Έχει πολλά οφέλη για την υγεία, από το να ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, μέχρι και να αυξάνει τα αντιοξειδωτικά στον οργανισμό σας.

Το νερό με λεμόνι είναι γεμάτο με βιταμίνη C, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι αναζωογονητικό κ έχει και ευχάριστη γεύση.

Επιπλέον, τα λεμόνια έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βιοφλαβονοειδή, τα οποία καταστρέφουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα αιμοφόρα αγγεία και προκαλούν φλεγμονή. Παράλληλα, η αναζωογονητική μυρωδιά που έχει το νερό με λεμόνι θα σας “ξυπνήσει” καλά το πρωί.

Η ποσότητα του χυμού από λεμόνι που θα βάλετε στο ποτήρι σας εξαρτάται από το πόσο αντέχετε την ξινή του γεύση. Δοκιμάστε αρχικά να βάλετε τον χυμό από ¼ του λεμονιού σε ένα ποτήρι με νερό και αναλόγως με την γεύση που σας αρέσει, προσθέστε όσο παραπάνω λεμόνι θέλετε.

Ο οργανισμός απορροφάει το νερό πιο αποτελεσματικά το πρωί, όταν αυτό είναι ζεστό. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, μη διστάσετε να πιείτε νερό με λεμόνι σε θερμοκρασία ψυγείου, αν το προτιμάτε.

Θα σας κρατήσει ενυδατωμένους και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει ξεδιψάσετε χωρίς τις αχρείαστες θερμίδες από αναψυκτικά, ή άλλα ζαχαρούχα ποτά.

Υπάρχει ένα μειονέκτημα στο νερό με λεμόνι. Το οξύ στο λεμόνι μπορεί να διασπάσει το σμάλτο των δοντιών σας. Αν το κάνει, τα βακτήρια μπορούν να εισέλθουν βαθιά στα δόντια και να προκαλέσουν τερηδόνα και οδοντικές κοιλότητες.

Αλλά είναι εύκολο να διορθωθεί: Αφού πιείτε νερό με λεμόνι το πρωί, ξεπλύνετε το στόμα σας με ένα άλλο ένα ποτήρι σκέτο νερό. Κάντε και μερικά μπουκώματα και φτύστε το. Αυτό θα απομακρύνει το οξύ που κάθεται πάνω στα δόντια.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.