Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

5 κόλπα για να κρατήσετε το μυαλό σας σε φόρμα.

Bookmark and Share

Για να έχετε μυαλό... ξυράφι, θέλει να το εξασκείτε!
Πώς; Σας δίνουμε μερικές ιδέες παρακάτω.
 Προκαλέστε τον εαυτό σας με νέες ιδέες
Ξεφύγετε από την πεπατημένη – το μυαλό μας ενδυναμώνεται κάθε φορά που το εξασκούμε. Μάλιστα, δουλεύει εντατικά ακόμη κι αν απλώς ανακαλούμε μια συγκεκριμένη ανάμνηση. Αυτές οι διαδρομές του εγκεφάλου μας βοηθούν να λύσουμε προβλήματα με τα οποία είμαστε εξοικειωμένοι, πιο εύκολα από ότι οι νεότεροι σε ηλικία. Αν, όμως, χρησιμοποιούμε πάντα την ίδια οδό για την επεξεργασία συγκεκριμένων πληροφοριών, ο εγκέφαλός μας γίνεται όλο και λιγότερο ικανός να δημιουργήσει νέα δίκτυα.

Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας
Κάντε όνειρα, σκεφτείτε, φανταστείτε! Μελέτες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας έδειξαν ότι η οπτικοποίηση των δραστηριοτήτων που πρόκειται να κάνουμε στο μέλλον στέλνει πληροφορίες σε περισσότερες διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου μας και δυναμώνει το μυαλό.

Δώστε προσοχή από την αρχή
Για να αποφύγετε την αμηχανία την επόμενη φορά που θα συναντήσετε κάποιον και δεν θυμάστε από πού τον ξέρετε, προσπαθήστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί από την αρχή, όταν σας συστήνονται.

Ασκηθείτε ξανά και ξανά
Ο νευροβιολόγος Fred Cage, από το Ινστιτούτο Βιολογικών Μελετών Salk, έχει αποδείξει ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί ακόμη και να ωθήσει στη δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Σύμφωνα με τον Cage, τα νέα κύτταρα μας βοηθούν να απολαύσουμε νέες εμπειρίες.

Διαβάστε
Έστω μερικά άρθρα την εβδομάδα, έστω μερικές σελίδες από βιβλίο. Μην ξεχνάτε να διαβάζετε!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.