Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Τα 10 βήματα για να γίνετε ο σταρ της παραλίας !

Bookmark and Share

Δεν ξέρω αν το πήρατε είδηση, αλλά και ημερολογιακά πλέον το καλοκαίρι είναι εδώ. Οι περισσότεροι θα έχετε από

καιρό, βέβαια, ξεκινήσει τις εξορμήσεις στις παραλίες, αφού το θερμόμετρο φλερτάρει με το 30 κοντά ένα μήνα τώρα. Αλλά πλέον στο παιχνίδι μπαίνουν κι άλλες παράμετροι: Οι διακοπές.  Ζώντας σε μια χώρα που διαθέτει μερικές από τις ομορφότερες πλαζ και την ενδέκατη μεγαλύτερη ακτογραμμή του κόσμου το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως δν θα κλείσετε τα μάτια στα θέλγητρά τους. Το ζήτημα, όμως, είναι το εξής: Πώς θα εμφανισθείτε στην παραλία;

Αν θέλετε απλά να ξαπλώσετε σε μια ψάθα και να ξεκουραστείτε, το ερώτημα ελάχιστα σας ενδιαφέρει. Μπορείτε να σταματήσετε την ανάγνωση εδώ (και να διαλέξετε μια παραλία όπου συχνάζουν οι όμοιοί σας, χωρίς παρεξήγηση). Αν, ωστόσο, είστε από αυτούς που θέλουν ν' απολαύσουν το ελληνικό καλοκαίρι στο μέγιστο βαθμό του (μην πάει ο νους σας στο πονηρό, δν μιλάμε αποκλειστικά για το φλερτ και όπου αυτό μπορεί να οδηγήσει), οι δέκα συμβουλές που ακολουθούν, ενδέχεται να σας κάνουν μέχρι κ τον σταρ της παραλίας αν τις εμπιστευθείτε (κι έχετε και λίγο φυσικό ταλέντο...


1. CrossFit για να γρήγορη φόρμα
Το κλισέ ενός δεκαλόγου παραλίας είναι βεβαίως οι κοιλιακοί. Αφού παραδεχτούμε όλοι μας την λυπηρή αλήθεια ότι τέτοια εποχή είναι πολύ αργά πια για να χτίσουμε σώμα μοντέλου για τις διακοπές μας, ας δούμε πώς μπορούμε να εκμεταλλευθούμε στο έπακρο τον ελάχιστον χρόνο που μας απομένει. Το CrossFit, αυτός ο συνδυασμός αεροβικής άσκησης, άρσης βαρών και γυμναστικής σε μεγάλη ένταση και μικρά διαστήματα, κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους τα τελευταία χρόνια. Αν έχετε υγεία που να στηρίζει μια δυνατή άσκηση, μν το πολυσκέφτεστε. Αναζητείστε προγράμματα CrossFit στο YouTube, εξοπλιστείτε ανάλογα και δουλέψτε εντατικά για ένα μήνα. Θα είστε αγνώριστος στις διακοπές σας.

2. Σωστή διατροφή για σωστότερη διάθεση
Το καλοκαίρι δεν είναι εποχή για να είστε «πεσμένος». Τώρα θέλετε να έχετε την μεγαλύτερη δυνατή ενέργεια, γιατί τώρα είναι η περίοδος που θα την απολαύσετε περισσότερο: Σπορ στην παραλία, σεξ, εκδρομές, ξενύχτια, όλα μαζί... Στην προσπάθειά μας να ρίξουμε τη «μπάκα», οι περισσότεροι άντρες τείνουμε να τρώμε λιγότερο το καλοκαίρι, λέγοντας και τη θεωρία ότι η ζέστη μας κόβει την όρεξη. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η ζέστη δεν κόβει την όρεξη, απλά ζητά περισσότερα υγρά και μικροαλλαγές στο ωράριο των γευμάτων (π.χ. το μεσημέρι, όταν φτάνει στο απόγειό της, δεν είναι η κατάλληλη ώρα για λήψη μεγάλης ποσότητας τροφής).
Το μυστικό για ανεβασμένη διάθεση είναι η σωστή ενυδάτωση και διατροφή. Δεν ξεδιψάμε με παγωμένη μπίρα, δηλαδή, αφού είναι κι αυτό ένα αλκοολούχο ποτό και όλα τα αλκοολούχα προκαλούν αφυδάτωση. Επίσης, προτιμούμε το νερό μας ή το χυμό μας δροσερό, αλλά όχι παγωμένο, γιατί τα παγωμένα υγρά δεν απορροφώνται με μεγάλη ταχύτητα από τον πεπτικό σωλήνα και άρα δεν ενυδατώνουν στον μέγιστο βαθμό τον οργανισμό. Τρώμε όλα μας τα γεύματα, αλλάζοντας απλά την ώρα του «μεγάλου» της ημέρας, προς το τέλος του απογεύματος, μειώνουμε όσο μπορούμε τα λιπαρά, αλλά τίποτε άλλο. Το ότι είμαστε δύο εβδομάδες σε ένα νησί και τρώμε έξω, δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται να αλλάξουμε το διαιτολόγιό μας. Οι ταβέρνες σερβίρουν και όσπρια και φρούτα και λαχανικά, όχι μόνο μπριζόλες και ψάρια. Τα χρειαζόμαστε όλα.

3. Αλκοόλ μεν, αλλά...
Σύμφωνοι, καλοκαίρι χωρίς έξοδο σε κάποιο μπαρ και χωρίς σοβαρή κατανάλωση αλκοόλ δεν είναι καλοκαίρι. Αλλά ακόμη κι εδώ μπορείτε να είστε λίγο προσεκτικός. Με δεδομένο ότι θα βγείτε πολύ περισσότερες φορές μέσα σε μια εβδομάδα απ' ότι έχετε συνηθίσει, αλλάξτε λίγο τις συνήθειές σας στην κατανάλωση αλκοόλ, για να κρατήσετε και την κοιλιά σφικτή και τη διάθεση ανεβασμένη. Μην νομίζετε ότι τα κοκτέιλ είναι πιο αθώα από τα υπόλοιπα ποτά, επειδή είναι χρωματιστά και σερβίρονται σε ωραία ποτήρια. Οι θερμίδες τους είναι πολύ περισσότερες. Αν ο σκοπός σαν είναι να ανεβάσετε διάθεση, τότε για να το καταφέρετε, χωρίς να δείτε άμεσα επιπτώσεις στο σώμα σας, πιείτε λίγο από κάτι που σας «βαράει» πολύ. Οι περισσότεροι το καταφέρνουν μια χαρά με το ούζο –άλλο ένα συνώνυμο του ελληνικού καλοκαιριού...

4. Το σωστό μαγιώ
Κι αφού λύσαμε τα θέματα φόρμας και ενέργειας, πάμε και στην εμφάνιση. Στην παραλία θα είστε όσο πιο έκθετος μπορεί να βρεθείτε ποτέ σε δημόσια συνάθροιση, συνεπώς αυτό το ένα πράγμα που θα φοράτε –το μαγιώ- θα πρέπει να είναι όσο πιο ταιριαστό γίνεται με τον σωματότυπό σας. Speedo, για παράδειγμα, επιτρέπεται να βάλετε μόνο αν είστε μοντέλο α' εθνικής (προσοχή: όχι μποντιμπιλντεράς –το κολυμβητικό μαγιώ δεν αναδεικνύει τα πλούσια μούσκουλα, αλλά τα γλυπτά, «αρχαιοελληνικά» σώματα). Αναλόγως του ύψους και του πάχους σας, επιλέξτε και το μήκος της βερμούδας σας: Ως το γόνατο μόνο οι πολύ σωματώδεις, στη μέση του μπουτιού οι ψηλοί και λεπτοί, ακόμη πιο ψηλά οι κοντοί και λεπτοί, φαρδιές και άνετες οι πιο παχείς. Σε καμμία περίπτωση δεν φοράτε κάπρι, για λόγους που δεν χρειάζεται καν να αναλύσω. Ειδικά για όσους έχουν κοιλιά για την οποία δεν είναι περήφανοι, προσοχή στο λάστιχο του μαγιώ. Όσο πιο πολύ σας πιέζει, τόσο την πετάει προς τα έξω και προς τα πάνω. Όχι, το να το σηκώσετε στο ύψος του αφαλού δεν είναι αποδεκτή αισθητικά λύση.

5. Savoir Faire παραλίας
Εδώ οφείλετε να είστε όσο πιο τζέντλεμαν γίνεται. Βρίσκεστε σε ένα χώρο με πάρα πολύ κόσμο. Το να κάνετε το παν για να ξεχωρίσετε, θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτό που επιθυμείτε. Δεν ενοχλείτε τους άλλους φωνάζοντας, παίζοντας τάβλι ή ακούγοντας μουσική από boombox. Δεν σβήνετε τσιγάρα στην άμμο. Δεν κοιτάτε επίμονα τα πλούσια στήθη των δεσποινίδων γύρω σας. Δεν κάνετε βουτιές «γιουβαρλάκι». Διατηρείστε όσο πιο κουλ ύφος γίνεται, διαβάστε και κάποιο σοβαρό βιβλίο (ευκαιρία είναι) –όχι αθλητική εφημερίδα, έλεος!- και απλά σκανάρετε πίσω από τα σκούρα γυαλιά ηλίου σας την πιθανή ευκαιρία. Κάποια αιθέρια ύπαρξη κοντά σας θα ψάξει κάποια στιγμή για έναν αναπτήρα, θα γυρίσει υπερφορτωμένη από το beach bar ή θα πατήσει ένα γυαλί και θα χρειαστεί έναν ήρωα...

6. Περί σπορ (μέρος α')

Συνεχίζουμε από το προηγούμενο: Τάβλι – όχι. Ρακέτες – όχι. Τζετ σκι στα δέκα μέτρα από τους λουόμενους – όχι. Ποδοβόλεϊ ανάμεσα στις ξαπλώστρες – όχι. Ακόμη κι αν κάνετε καλύτερα κόλπα κι απ' τον Ριβάλντο. Σεβαστείτε πρώτα τους υπόλοιπους και μετά δείξτε τα αθλητικά σας προσόντα. Το φιλέ του μπιτς βόλεϊ βρίσκεται επίτηδες μακριά από αυτούς που κάνουν ηλιοθεραπεία. Πεταλούδα και ύπτιο σε ρυθμούς Φελπς μπορείτε να κάνετε και στα βαθιά, εκεί που δεν κολυμπά πολύς κόσμος. Όσο για τα κλασσικά καλοκαιρινά σπορ, σαν το windsurfing ή το θαλάσσιο σκι, αυτά συνήθως έχουν τις παραλίες τους. Όταν τα δοκιμάζετε κάπου αλλού, ούτε τις καταλληλότερες συνθήκες θα συναντήσετε, ούτε πολύ αγαπητός θα γίνετε ανάμεσα στους λουόμενους που θέλουν την ησυχία τους.

7. Περί σπορ (μέρος β')
Παρ' όλ' αυτά, τα σπορ όχι μόνο επιτρέπονται, αλλά και επιβάλλονται όταν μιλάμε για το ελληνικό καλοκαίρι. Αν τηρήσετε τους παραπάνω κανόνες του savoir faire και βρείτε το κατάλληλο σημείο για το άθλημά σας, δώστε του να καταλάβει. Θα σας ανεβάσει τη διάθεση, γεμίζοντάς σας ενδορφίνες. Θα βρείτε την πιο τέλεια εναλλακτική λύση στο μεθύσι. Θα κάψετε και τις περιττές θερμίδες από τα παϊδάκια και τα κοκτέιλ. Και, βεβαίως, θα κοινωνικοποιηθείτε σε τέτοιο βαθμό, που είναι η καλύτερη μέθοδος για μια όμορφη (και γυμνασμένη) γνωριμία. Ένα τελευταίο: Για τα σπορ της παραλίας, η νίκη δεν είναι η... νίκη, αλλά ο χαβαλές με την παρέα. Αφήστε τα οπαδικά σας συναισθήματα πίσω στην πόλη, και φροντίστε να απολαύσετε τη συμμετοχή.

8. Αντηλιακό!
Χωρίς πολλή ανάλυση: Το αντηλιακό σημαίνει υγεία και καλή εμφάνιση. Κι ένα καπελάκι για την αποφυγή ηλίασης δεν βλάπτει. Δοκιμάστε διάφορα μέχρι να βρείτε ποιο ταιριάζει στο κεφάλι σας.

9. Αρετή και τόλμη
Κι αφού εξαντλήσαμε τα πάντα περί προετοιμασίας, εμφάνισης και «καλών τρόπων», ας πάμε και στο ψητό: «Ξεκίνησα το φλερτ, τώρα τι;». Τώρα ορμήστε με τόλμη. Είναι καλοκαίρι, τα ρούχα είναι λίγα, τα ήθη είναι χαλαρά, στο αίμα ρέει περισσότερο αλκοόλ απ' ότι συνήθως, μπορείτε να είστε πιο τολμηρός από ποτέ. Με όσο πιο gentlemanish τρόπο μπορείτε, πάντα, προτείνετε λίγη απομόνωση, μια περιπετειούλα, να απλώσετε λίγο αντηλιακό, έστω. Μην ντρέπεστε. Πείτε αυτό που σκέφτεστε. Το «μα έχεις τόσο ωραία οπίσθια» θα το γιορτάσει επιβραβεύοντάς σας που το είπατε, αν έχει σκάσει στην παραλία με βραζιλιάνικο κόψιμο στο μαγιώ...

10. Κρατήστε και κάτι ακόμη στο νου σας

Το καλοκαίρι δεν είναι εποχή για έρωτες. Περνάμε καλά, μέχρι εκεί. Ει δυνατόν περνάμε καλά με περισσότερες από μία παρέες. Αν όλα ευοδωθούν και από το φλερτ καταλήξετε στο κρεβάτι, θεωρείστε το την επιβράβευση για την προσπάθειά σας απ το CrossFit και τις δίαιτες, μέχρι τα καρφώματα στο beach volley και την προπόνηση στις ατάκες προσέγγισης. Σε καμμία περίπτωση μην το δείτε σαν ξεκίνημα κάτι σοβαρού. Θυμηθείτε το απλό: Κι εκείνη, μια παρόμοια λίστα με 10 συμβουλές για να γίνει η σταρ της παραλίας θα διάβασε κάπου. Και σταρ δεν είσαι όταν γυρεύεις αποκλειστικότητες. Ο / η σταρ είναι εκεί για όλο τον κόσμο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.