Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Πώς να πιούμε το ποτό χωρίς να μας πειράξει

Bookmark and Share

Το ιδανικό είναι να πίνουμε το ποτό μας σκέτο, χωρίς αναψυκτικό. Η επιλογή του αναψυκτικού αντενδείκνυται γιατί περιέχει υδατάνθρακες, που μας
δίνουν περισσότερη ενέργεια (θερμίδες), κάνουν το ποτό πιο γλυκό οπότε μας μεθάει ευκολότερα αλλά πίνουμε και περισσότερο επειδή είναι πιο ευχάριστο στ γεύση.

Αντίθετα αν συνοδέψουμε το ποτό μας με νερό ή πάγο κρατάει περισσότερο και αραιώνεται το αλκοόλ που περιέχει οπότε και μεθάμε δυσκολότερα.

Αν πάλι επιμένουμε στην προσθήκη του αναψυκτικού τότε είναι σκόπιμο να διαλέξουμε τη σόδα που δεν περιέχει ζάχαρη. Όσον αφορά την μπύρα είναι καλύτερο να τη σερβίρουμε με αφρό.

Καταρχήν ο αφρός προστατεύει την μπύρα από την επαφή της με το οξυγόνο, οπότε και δεν την αφήνει να οξειδωθεί, βοηθώντας την έτσι να κρατήσει καλύτερα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της (τη γεύση, το άρωμα κλπ.).

Από την άλλη πλευρά όταν η μπύρα κάνει αφρό στο ποτήρι ελευθερώνεται το ανθρακικό που περιέχει με αποτέλεσμα να μας προστατεύει κατά κάποιο τρόπο από όλα τα προβλήματα που προκαλεί το ανθρακικό όπως είναι το πολύ φούσκωμα στο στομάχι και η ανάγκη για επιτακτική ούρηση.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.