Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Αυτές είναι οι πέντε τροφές που εξαφανίζουν την πείνα

Bookmark and Share

Αυτές είναι 5 τροφές που γεμίζουν το στομάχι και μας κάνουν να κόψουμε το τσιμπολόγημα.


  1. Το κριθάρι. Είναι ένας υδρογονάθρακας που συνδέεται με το γρήγορο κάψιμο λίπους ενώ μια πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία βρήκε ότι στην πραγματικότητα μειώνει την όρεξη και επίσης τον κίνδυνο για διαβήτη. Βάλτε το στις σαλάτες, τις σούπες και στα μαγειρευτά και αντικαταστήστε το ρύζι και τις πατάτες.
  2. Τα καυτερά μπαχαρικά. Αν δεν κουβαλάς στην τσάντα σου καυτερή σος κάρυ όπως η Beyonce, σε ενδιαφέρει να μάθεις ότι οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Purdue βρήκαν ότι το κόκκινο πιπέρι κόβει την πείνα και σε βοηθάει να καις θερμίδες. Δεν χρειάζεται πολύ, μισή κουταλίτσα μέσα στο φαγητό σου είναι ικανή να μπουστάρει το μεταβολισμό. Παράλληλα προσθέτει και γεύση.
  3. To άπαχο κρέας. Είναι η ιδανική επιλογή για σίγουρο αδυνάτισμα και γράμμωση. Νέα έρευνα έδειξε ότι αν γεμίζεις το πιάτο σου με καλής ποιότητας άπαχο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό ή κοτόπουλο) σε κάνει να μην πεινάς ανάμεσα στα γεύματα. Όσοι γυμνάζονται εντατικά το τιμούν, κάτι ξέρουν!
  4. Τα αμύγδαλα. Λίγες ώρες μετά το πρωινό θέλεις να βάλεις κάτι στο στόμα σου; Αντιστάσου στον πειρασμό ενός ντόνατ και φάε 5-6 ωμά αμύγδαλα. Απόφυγε όμως τα αλατισμένα αφού το αλάτι θα σου προκαλέσει κατακράτηση υγρών και θα πρηστείς. Θα δεις που θα περάσουν πολλές ώρες μέχρι το στομάχι σου να γουργουρίσει.
  5. Ο σολωμός. Με υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3 λιπαρά οξέα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης λεπτίνη στον οργανισμό σου βοηθώντας σε να μην πεινάς. Αν σου φαίνεται ακριβή επιλογή, επίλεξε τόνο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.