Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Πόσο θα μας κοστίσει φέτος το Πασχαλινό τραπέζι;

Bookmark and Share

Πεντε ημέρες πριν το Πάσχα και οι Αθηναίοι βγήκαν στην αγορά για ψώνια. Πόσο θα κοστίσει όμως φέτος το πασχαλινό τραπέζι;
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς μια
πενταμελής οικογένεια θα χρειαστεί περίπου 100 ευρώ για να στρώσει το πασχαλινό τραπέζι. Με δυσκολία φαίνεται όμως ότι θα το γεμίσουν οι καταναλωτές στην Αθήνα κ τη Θεσσαλονίκη.

Αυξημένη ήταν η κίνηση στη Βαρβάκειο, όμως οι περισσότεροι καταναλωτές κάνουν ακόμη έρευνα αγοράς, ελπίζοντας ότι στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πτώση στις τιμές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου μια πενταμελής οικογένεια θα ξοδέψει περίπου 99 ευρώ για να στρώσει το πασχαλινό τραπέζι.

Συγκεκριμένα, θα ξοδέψει περίπου 65 ευρώ για τον οβελία, 14 ευρώ για λαχανικά, 4 ευρώ για αυγά, 8 ευρώ για τσουρέκι και 8 ευρώ για τα ποτά. Σύνολο: 99 ευρώ.

Λιγότερα χρήματα θα διαθέσουν οι Θεσσαλονικείς για το τραπέζι τους. Κατσίκι και αρνί ξεκινούν από 4,80 ευρώ και φτάνουν τα 6,5 ευρώ το κιλό, περίπου 19% φθηνότερα σε σχέση με την κεντρική αγορά της Αθήνας.

Τη Μεγάλη τριτη στην αγορά του Καπάνη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η αγορά είναι ικανοποιητική, όπως είπαν οι έμποροι, ενώ οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Οι έμποροι στην κρεαταγορά είναι επιφυλακτικοί, ωστόσο θεωρούν ότι ακόμα κι αν αλλάξουν οι τιμές μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, η διαφορά δε θα ξεπεράσει το ένα ευρώ το κιλό.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.