Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Στο μέλλον τα αυτοκίνητα θα αποτρέπουν την ομιλία στο κινητό

Bookmark and Share

Σήμερα χρησιμοποιούμε τα κινητά μας όλο και περισσότερο και η οδήγηση δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Πολλά αυτοκίνητα
ενσωματώνουν τεχνολογία σύνδεσης με τις συσκευές.Η συνδεσιμότητα αυτή επιτρέπει
στον οδηγό την πραγματοποίηση κλήσεων, streaming μουσικής καθώς κ άλλες πιο εξειδικευμένες λειτουργίες.

Με την ασφάλεια να είναι πάντα προτεραιότητα των κατασκευαστών, μια ομάδα από την Πανεπιστήμιο της Santa Catarina, κατάφερε να δημιουργήσει μια τεχνολογία ώστε το αμάξι να αναγνωρίζει πότε ο οδηγός χρησιμοποιεί το κινητό του.

Χρησιμοποιώντας ένα μείγμα hardware και software, το αμάξι καταλαβαίνει αν μιλάς στο τηλέφωνο. Αυτό το κατάφεραν τοποθετώντας μια μικρή ψηφιακή κάμερα στο ταμπλό του αυτοκινήτου η οποία στοχεύει στο πρόσωπο του οδηγού.

Στη συνέχεια ένας αλγόριθμος επεξεργάζεται το πρόσωπο του χρήστη και προσπαθεί να ξεχωρίσει αν έχει τα χέρια του στο πρόσωπο γι αρκετή ώρα, τότε το σύστημα μπορεί να καταλάβει αν μιλάει στο τηλέφωνο ενώ οδηγεί.

Αυτή την στιγμή η ομάδα δεν έχει δημιουργήσει κάποια τεχνολογία για να αποτρέπει τον οδηγό από αυτή την επικίνδυνη συμπεριφορά κατά τν διάρκεια της οδήγησης, αλλά αυτό θα είναι το επόμενο λογικό βήμα.

Καθημερινά πολλά ατυχήματα συμβαίνουν λόγω του ότι οι οδηγοί μιλάνε στο τηλέφωνο και στέλνουν μηνύματα και μια τέτοια τεχνολογία ίσως αποδειχθεί σωτηρία για πολλούς.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.