Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Economist: Να εγκαταλείψει ο Τσίπρας όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις

Bookmark and Share

Φουντώνουν τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας απο το ευρώ τόσο στον βρετανικό Economist όσο και στο CNN. Ο Economist προτείνει ως λύση να εγκαταλείψει ο Αλέξης Τσίπρας
όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις του. Η ελληνική οικονομία ξεμένει, γράφει ο Economist και προσθέτει στον υπότιλο ότι "Οι πολιτικές ακροβασίες εχουν βαριες οικονομικες επιπτωσεις...".

Το βρετανικό περιοδικό προειδοποιεί ότι η ελληνική οικονομία ξεμένει από χρήμα, αλλά και από χρόνο και ανατρέχει στα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων μηνών για να τονίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει να αντιμετωπίσει τρία πολύ σοβαρά προβλήματα:

Πρώτο, η μαζική εκροή καταθέσεων που καθιστά τις ελληνικές τράπεζες πιο ευάλωτες.

Δεύτερο πρόβλημα λέει ο Economist είναι η παράλυση από την αβεβαιότητα του πολιτικού σκηνικού. Αυτό έχει ως συνέπεια να έχει ξανανοίξει η συζήτηση για έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ και οι ξένοι επενδυτές μάλλον εγκαταλείπουν τη χώρα. Και τρίτο, η δραματική πτώση των δημοσίων εσόδων.

Ο Economist προτείνει ως λύση να εγκαταλείψει ο Αλέξης Τσίπρας όλες ττις προεκλογικές δεσμεύσεις του.

"Η κρίση δεν πλησιάζει στο τέλος της", εκτιμά το CNN σε δημοσίευμα με τίτλο "Προειδοποίηση: Το ελληνικό δράμα κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει" και τονίζει:

"Η Ευρώπη είναι πιο καλά προετοιμασμένη, από ότι ήταν το 2012, για να αποτρέψει μια ελληνική χρεοκοπία να μετατραπεί σε μια ευρύτερη κρίση, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν σίγουρα ένα βαρύ πλήγμα για την εμπιστοσύνη της".














0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.