Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε αν πρόκειται να κόψουμε το τσιγάρο

Bookmark and Share

Αν σκέφτεστε να κόψετε το τσιγάρο, αρχικά να σας ευχηθούμε καλό κουράγιο… Μερικοί από εμάς αναρωτιόμαστε: γιατί είναι τόσο δύσκολο να κόψω το κάπνισμα ακόμα και αν πρέπει να το κόψω αναγκαστικά;!Η απάντηση θα σας εκπλήξει!
Για κάποιους ανθρώπους, η απάντηση μπορεί να βρίσκεται μερικές φορές ακόμα και στα…
γονίδια! Σε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ’American Journal of Psychiatry, μια ομάδα με επικεφαλής τον Δρ Λι-Shiun Chen του Washington University School of Medicine, εντόπισαν ένα γονίδιο «υψηλού κινδύνου» σχετικό με «τον υποδοχέα» – «τον δέκτη» της νικοτίνης στον οργανισμό μας, που βρίσκεται συνήθως σε αυτούς που καπνίζουν πολύ.
Στην έρευνα που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες, συγκρίνανε μεταξύ χιλιάδων καπνιστών με και χωρίς αυτό το γονίδιο και παρατηρήσανε ότι αυτοί με το «γονίδιο υψηλού κινδύνου» κόψαν κατά δύο χρόνια πιο αργά το κάπνισμα σε σχέση με τους υπόλοιπους, αλλά ήταν όμως 3 φορές πιο δεκτικοί στις αντικαπνιστικές θεραπείες.

Αλλά τίποτα δεν είναι ικανό να μας σταματήσει αν θέλουμε πραγματικά να κόψουμε το τσιγάρο.
κόψετε το κάπνισμαΤώρα, για να κόψετε το κάπνισμα, πολλές φορές δεν αρκούν λίγες προσπάθειες. Μπορεί να χρειαστεί να προσπαθήσουμε πολλές φορές. Το θέμα είναι ότι ακόμα και αν είστε φανατικοί καπνιστές, μπορείτε να το κόψετε, απλά θα πρέπει να προσπαθήστε περισσότερο.

Το ζήτημα είναι να μην εγκαταλείψετε. Και γκάφες να κάνετε, πρέπει να προσπαθήσετε ξανά και ξανά μέχρι να τα καταφέρετε (που θα τα καταφέρετε).

Άλλο σημαντικό ζήτημα το οποίο θα πρέπει να σκεφτείτε καλά, είναι να μην περιμένετε για πολύ. Με απλά λόγια, μην περιμένετε να σας πει ο γιατρός σας ότι πρέπει να κόψετε το τσιγάρο, ξεκινήστε από τώρα!

Τώρα, κάποιια ακόμα πράγματα που θα θα πρέπει να έχετε υπόψιν αν σκέφτεστε να κόψετε το τσιγάρο, είναι τα εξής:

• ορίστε ημερομηνία διακοπής καπνίσματος, μαζέψτε τις δυνάμεις σας, ξεκινήστε οργανωμένοι και έτοιμοι για όλα

• ξεφορτωθείτε τυχόν τσιγάρα και όλα τα σχετικά από το σπίτι, το αυτοκίνητο, το γραφείο, κλπ
• να αποφεύγετε να βρίσκεστε κοντά σε καπνιστές τουλάχιστον τον πρώτο καιρό
• για να αποφύγετε όσο γίνετε τις επώδυνες συνέπειες έλλειψης της νικοτίνης, στην αρχή τουλάχιστον, χρησιμοποιήστε τσιρότα, τσίχλες νικοτίνης και άλλα σχετικά
• μην πάρετε ούτε τζούρα!

• ζητήστε υποστήριξη από άλλους που βρίσκονται στην ίδια φάση με εσάς: θέλουν να κόψουν το τσιγάρο

• μερικές έρευνες έδειξαν ότι η ύπνωση βοηθάει, δοκιμάστε αν έχετε τη δυνατότητα
Μπορείτε να δείτε κι άλλα πραγματάκια που θα σας βοηθήσουν να κόψετε το τσιγάρο σε παλιότερο πληρέστερο άρθρο μας σχετικά με το πως να κόψετε το κάπνισμα. ζωή χωρίς τσιγάρο
Καλή επιτυχία και καλή αρχή σε μια νέα ζωή χωρίς τσιγάρο!





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.