Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Το συχνό σeξ μετά τα 50 κρατάει σε φόρμα τον εγκέφαλο!

Bookmark and Share

Μια άκρως απολαυστική ασπίδα προστασίας από την άνοια ανακάλυψαν οι ειδικοί. Ερευνητές του Coventry University διαπίστωσαν ότι οι συχνές
σεξουαλικές επαφές μετά την ηλικία των 50 ετών βοηθούν στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του εγκεφάλου.

Μελέτες που έγιναν σε άντρες και γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας έδειξαν ότι εκείνοι που παρέμεναν ακόμη δραστήριοι στην κρεβατοκάμαρα έχαιραν περισσότερο οξυμένων πνευματικών λειτουργιών, λόγω των ορμονών που απελευθερώνονται στο σώμα κατά τη διάρκεια του σεξ. Συγκεκριμένα, τα άτομα αυτά μπορούσαν να ανακαλέσουν ευκολότερα στη μνήμη τους λίστες και να αναγνωρίσουν διάφορα μοτίβα, που αποτελούν αμφότερα ενδείξεις ενός υγιούς εγκεφάλου.

Από τα διάφορα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι 6.800 συμμετέχοντες, ηλικίας 50 έως 89 ετών, διαπιστώθηκε ότι οι σεξουαλικά δραστήριοι άντρες σημείωναν υψηλότερη βαθμολογία κατά 23% στα λεκτικά τεστ και κατά 3% στα αριθμητικά, ενώ τα ποσοστά για τις γυναίκες ήταν 14% και 2%, αντίστοιχα.

Η μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Age and Ageing», αποδίδει τα ευρήματα στις ορμόνες ντοπαμίνη και οξυτοκίνη, που εκλύονται κατά τη διάρκεια του σεξ και συνδέονται με το αίσθημα της ανταμοιβής, ενισχύοντας έτσι τις λειτουργίες της μνήμη και της εκμάθησης. «Η διατήρηση μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής σε μεγαλύτερη ηλικία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας και του ευ ζην» αναφέρουν οι ερευνητές.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.