Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Το στρες επιδρά αρνητικά στην εξωτερική μας εμφάνιση;

Bookmark and Share


Έρευνες έχουν δείξει ότι το στρες επιδρά σε 3 σημαντικούς παράγοντες ομορφιάς και της εξωτερικής μας εμφάνισης εν γένει. Αρχικά στην ακμή, μία δερματική(κυρίως εφηβική) πάθηση η οποία...

όμως κάτω απ συναισθηματική πίεση μπορεί νε εμφανιστεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Μία ουσία ονόματι P, βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα στο σώμα μας όταν αυτό βρίσκεται κάτω από πίεση με αποτέλεσμα να προκαλεί μεγαλύτερη έκκριση των σμηγματογόνων αδένων, ακόμα και τον πολλαπλασιασμό τους. Αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση ακμής ή επιδείνωση της ήδη υπάρχουσας.

Η τροφή στ σύγχρονη κοινωνία λειτουργεί για τους περισσότερους από εμάς σαν «ηρεμιστικό» όταν ο ανθρώπινος οργανισμός βρίσκεται υπό μακροχρόνια ψυχολογική πίεση, έτσι λοιπόν έχει παρατηρηθεί αύξηση πρόσληψης της τροφής τις τελευταίες δεκαετίες η οποία συνήθως συνοδεύεται και από ένα ακαθόριστο ωράριο. Αυτό, σε συνδυασμό με τη καθιστική ζωή έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση του μέσου σωματικού βάρους «σαμποτάροντας» την εξωτερική μας εμφάνιση αλλά και τν ψυχολογία μας.

Τέλος πολλά έχουν γραφτεί για αυτές αλλά τί είναι πραγματικά οι ελεύθερες ρίζες ή αλλιώς και «οξειδωτικό στρες»; Στα κύτταρα του σώματός μας υπάρχουν μόρια τα οποία περιέχουν οξυγόνο από τα οποία αποτελούνται οι Ρίζες. Λόγω ψυχολογικής πίεσης όμως τα μόρια αυτά βρίσκονται σε μεγαλύτερα ποσοστά σε κάθε κύτταρο καθώς αναστέλλεται η λειτουργία του αντιοξειδωτικού συστήματος άμυνας του οργανισμού με αποτέλεσμα να προκαλείται ανισορροπία κατά το σχηματισμό αυτών των μορίων, η οποία με τη σειρά της προκαλεί τν λεγόμενη οξείδωση, δηλαδή την αρνητική επίδραση των ελεύθερων ριζών. Έτσι, τα αυξημένα ποσοστά στρες μπορούν να οδηγήσουν στην απότομη γήρανση του δέρματος.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.