Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Νέες απεργίες στα ΜΜΜ την άλλη βδομάδα

Bookmark and Share

Η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού θα έχει και συνέχεια, την άλλη βδομάδα.Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (δηλαδή τρένο, μετρό, τραμ) προσανατολίζονται
σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αύριο είναι η κρίσιμη συνεδρίαση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ όπου θα αποφασιστεί εάν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας και απεργίες την εβδομάδα από 6 Μαρτίου.

«Η Αττικό Μετρό δεν έπαιρνε κανένα αντάλλαγμα για την παραχώρηση της χρήσης στη ΣΤΑΣΥ και αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί γιατί ενείχε τον κίνδυνο να θεωρηθούν τα έσοδα αυτά κρατικές ενισχύσεις, όπως τόνισε. Έτσι, έπρεπε να αποδεσμευτεί η Αττικό Μετρό, ώστε να έχει το δικαίωμα να δίνει είτε στη ΣΤΑΣΥ είτε στην προϊσταμένη εταιρεία του ΟΑΣΑ, τη διαχείριση των εμπορικών χώρων των σταθμών, κάτι που προβλέπει η νέα ρύθμιση» δήλωσε σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μαυραγάνης μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

«Οι εργαζόμενοι αναστατώθηκαν εν μέρει δικαιολογημένα, καθώς δεν είχε αποσαφηνιστεί ότι θα επιστρέφουν τα έσοδα … είπαμε να διευκρινιστεί νομοθετικά είτε μέσω του καταστατικού της ΟΑΣΑ, που ούτως ή άλλως είναι προορισμός της να καλύπτει όλα τα ελλείμματα της ΣΤΑΣΥ έτσι, μετά την αφαίρεση των εξόδων τα έσοδα γυρνούν στη ΣΤΑΣΥ», πρόσθεσε.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.