Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Δείτε 10 ευεργετικές δράσεις του λεμονιού στο σώμα μας

Bookmark and Share

Το ιδανικό φάρμακο για πλήθος προβλημάτων υγείας, είναι το λεμόνι, το οποίο λόγω των πολλών βιταμινών και των ιδιαίτερων στοιχείων που
διαθέτει, αναγνωρίζεται από την επιστημονική κοινότητα ως προστάτης της υγείας.


Υπάρχουν τουλάχιστον 10 λόγοι για να μη λείπει από την καθημερινή διατροφή το λεμόνι:

1. Τα λεμόνια, αν και είναι όξινα, δημιουργούν αλκαλικές βάσεις βοηθώντας στην ισορροπία του pH.

2. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και σε φλαβονοειδή, οπότε προστατεύουν από μολύνσεις από ιούς όπως η γρίπη και το κρύωμα.

3. Το λεμόνι βοηθά στην καλή λειτουργία του συκωτιού και του στομαχιού, διαλύει το ουρικό οξύ και άλλα δηλητήρια και υγροποιεί τη χολή. Ο φρέσκος χυμός λεμόνι που προστίθεται σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό είναι αντιοξειδωτικό «φάρμακο» για το στομάχι.

4. Το λεμόνι βοηθάει την κίνηση του εντέρου και σκοτώνει τους εντερικούς σκώληκες. Ρίξτε το χυμό ενός λεμονιού σε ζεστό νερό και πιείτε το νωρίς το πρωί.

5. Το κιτρικό οξύ του χυμού λεμόνι βοηθά στη διάλυση του χολόλιθου, των εναποθέσεων ασβεστίου και της πέτρας στα νεφρά.

6. Η βιταμίνη C στα λεμόνια βοηθά στην ουδετεροποίηση των ελεύθερων ριζών που ευθύνονται για τη γήρανση και για τις περισσότερες εκφυλιστικές ασθένειες.

7. Τα λεμόνια έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Σύμφωνα, με έρευνες, ο χυμός λεμονιού μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια της μαλάριας, της χολέρας, του τύφου, της διφθερίτιδας και άλλων ασθενειών.

8. Τα αγγεία του αίματος και η πηκτικότητα του αίματος ενισχύονται από τη βιταμίνη P (βιοφλαβονοειδή) του λεμονιού. Επίσης, βοηθά πολύ ενάντια στην αρτηριακή πίεση.

9. Τα λεμόνια περιέχουν 22 αντικαρκινικές χημικές ενώσεις, μεταξύ αυτών και η λεμονίνη. Πρόκειται για έλαιο, που καταπολεμά ή και σταματά τη μεγέθυνση των καρκινικών όγκων στα ζώα κ το φλαβονειδές γλυκοσίδη, που σταματά τη διαίρεση των καρκινικών κυττάρων.

10. Το λεμόνι είναι το μόνο τρόφιμο στον κόσμο που είναι ανιονικό (ιόν με αρνητική φόρτιση). Όλα τα υπόλοιπα τρόφιμα είναι κατιονικά. Η αλληλεπίδραση ανάμεσα σε ανιόντα και κατιόντα, είναι που τελικά δίνει όλη την κυτταρική ενέργεια.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.